Dünya Markasi Erciyes, Iskandinav Ülkelerini Agirlayacak

Kayseri Büyüksehir Belediyesi’nin yatirim ve hizmetleri ile dünyanin ilgisini çeken Erciyes Kayak Merkezi, bu kez Iskandinav ülkelerinden turistleri agirlamaya hazirlaniyor.

Dünya Markasi Erciyes, Iskandinav Ülkelerini Agirlayacak
Büyüksehir Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Erciyes A.S. tarafindan isletilen dagcilik ve kis sporlari alaninda 112 kilometrelik 41 kayak pisti ve 19 mekanik tesisi ile dünyanin sayili kayak merkezlerinden biri olan Erciyes Kayak Merkezi, tüm dünyanin ilgisini çekmeye devam ediyor.

Yapilan global tanitim ve pazarlama çalismalari neticesinde Rusya, Ukrayna, Polonya ve arkasindan Çek Cumhuriyeti basta olmak üzere dünyanin her yerinden on binlerce yabanci turist agirlayan Erciyes, simdi de Iskandinav ülkelerinden turistleri agirlayacak. Danimarka, Norveç, Isveç ve Finlandiya’da spor ve kayak turizmi alaninda faaliyet gösteren ‘Apollo Sports’ yöneticileri, geçtigimiz hafta Erciyes’e gelerek kayak merkezi ile ilgili incelemelerde bulundu.

Turizm profesyonellerine Erciyes ile ilgili genis bir sunum yapilarak detayli bilgiler verildi.

Ayrica 6 bin yillik tarihi geçmisi ile birçok medeniyete ev sahipligi yapan Kayseri’nin tarihi ve tabii güzelliklerinin yaninda kente 1 saatlik mesafede bulunan Kapadokya tanitildi. Yabanci operatör yetkilileri daha sonra dagda bulunan tesisleri ve yüksek irtifa kamp merkezini gezdi ve kayak yapma imkâni elde etti.

Bu ziyaretin ardindan Erciyes’e tekrar gelen operatör yetkilileri, Erciyes Kayak Merkezi’nde bulunan oteller ile anlasma imzalayarak Kayseri ve Kapadokya ile kültür ve tarih, Erciyes’te ise kayak boyutunu bir arada sunacak olan tatil paketleri hazirladi. Gelecek sezon itibari ile Iskandinav ülkelerinden turistler Erciyes’e gelmeye baslayacak.

“Kayseri Erciyes’e kuzey ülkelerinden misafirlerimizi buraya getirmeyi planliyoruz”

Erciyes ziyaretinde konusan Apollo Sports yöneticisi Janis Frangiskos, “Türkiye’de bu bölgede oldugum için kendimi ayricalikli hissediyorum. Kayseri Erciyes’e gelecek sezon kuzey ülkelerinden misafirlerimizi getirmeyi planliyoruz. Çok güzel bir destinasyon, dagin her yerini deneyimledim, teleferikleri ve pistleri gördüm. Aileler için herkes için her seyi, her imkâni bulabilirsiniz. ‘Kültür Kayagi’ olarak adlandirdiginiz konsept Erciyes ve Kapadokya’yi birbirine çok iyi baglamis, çok iyi uyum saglamis” dedi.

Kaynak: İHA