Disisleri Bakani Fidan, 'Refah Seviyemizi, Milli Kapasitemizi Arttirdik'

KIRSEHIR – Kirsehir’de, partililer ile bulusan Disisleri Bakani Hakan Fidan; 21 yilda Türkiye’nin çag atladigini ve milli kapasitenin arttirildigini söyledi.

Disisleri Bakani Fidan, 'Refah Seviyemizi, Milli Kapasitemizi Arttirdik'
Kirsehir ziyaretine AK Parti Teskilati ziyaretiyle baslayan Fidan, “Dis politikamiza baktigimizda da ayni ivmeyi görüyoruz. Bugün Türkiye ve Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan; dünyayi tehdit eden krizler, çatismalar ve savaslar karsisinda sagduyunun, adaletin ve vicdanin sesidir” dedi.

Esnaf ziyareti sonrasi partililer ile iftar programinda bulusan ve burada konusan Fidan, “Zorlu bir cografyada, yasamsal tehdit arz eden krizlere ragmen, basta bölgemiz olmak üzere, tüm dünyada baris ve istikrarin savunucusu olmaya devam ediyoruz. Ukrayna’daki savasta, iki yilda, 500 binden fazla insan öldü. Yipratma mücadelesine dönen bu savas, hepimizin hayatini etkiliyor. Bu savas, küresel planda enerji ve gida krizi dahil, pek çok problemin tetiklenmesine neden oluyor. Baris için, küresel adalet için, elini tasinin altina koyan tek bir lider var, o da cumhurbaskanimiz. Bazi kesimler, Gazze’deki Israil mezalimi karsisinda da ses çikarmiyorlar. Biz Türkiye olarak en basindan beri sunu söyledik: Gazze’de derhal ateskes saglanmali; insani yardimlar kesintisiz sekilde bölgeye girebilmeli. Artik adalet tecelli etmeli” diye konustu.



Dogru ve adaletten yanayiz

Türkiye’nin dogru ve adaletten yana oldugunun vurgusunu yapan Bakan Fidan, açiklamasini söyle sürdürdü, “Biz her meselede, dogrudan ve adaletten yanayiz. Bunu, Karabag meselesinde de gösterdik. Hamdolsun, Karabag’daki isgal son buldu. Geçtigimiz hafta Bakü’deydim. Gürcistan ve Azerbaycan’la üçlü toplantimizi gerçeklestirdik. Orada da belirttigim gibi, Güney Kafkasya’da baris ve güvenlik için aralanan tarihi bir firsat penceresi var. Azerbaycan ve Ermenistan’in bu tarihi firsati iyi degerlendireceklerine, müzakereleri bir anlasmayla taçlandiracaklarina inaniyorum. Azerbaycan’la isbirligimiz Türk Devletleri Teskilati nezdinde kurumsallasarak devam ediyor. KKTC dahil bütün Türk Devletleri olarak entegrasyonumuzu hizlandirma, savunma dahil her alanda daha fazla bütünlesme arzusundayiz. Son olarak, ortak yatirim fonumuzu kurarak, ekonomilerimizin de bütünlesmesi yönünde kararli bir adim attik. Güçlü bir Türkiye’nin varligi ve Türk Devletlerinin tek bir çati altinda birlesmesi, çok daha genis bir cografyadaki soydaslarimizi da mutlu ediyor. 21 yildir oldugu gibi, önümüzdeki süreçte de ülkemizin egemenligine, huzur ve istikrarina daima sahip çikacagiz.

Ülkemiz ve bölgemiz üzerinde oyun oynanmasina asla müsaade etmeyecegiz. FETÖ, PKK, DEAS gibi terör örgütlerinin, sadece milletimizin degil, bölgedeki kardeslerimizin huzuruna kastetmesine de izin vermeyecegiz. Bu stratejinin son zamanlardaki en somut adimin, geçtigimiz günlerde Irak’la attik. Irakli muhataplarimiz ilk defa, PKK’nin Irak’in çikarlarina aykiri hareket bir yasakli örgüt oldugunu tescil etti.

Bir milli sahlanis dönemindeyiz. Bu, merkezden yerele, topyekün bir sahlanis. Cumhurbaskanimizin liderligindeki hükümetlerimiz, bugüne kadar Kirsehir’imizin güçlü olmasi için; bahtiyar olmasi için her tür imkâni seferber etti.”
Kaynak: İHA