Bakan Kacir Açiklamasi 'IHA Denince Akla Ihlas Haber Ajansi Geliyordu'

Adana’da gençlik bulusmasinda konusan Sanayi ve Teknoloji Bakani Mehmet Fatih Kacir, "2000’li yillarin basinda dahi IHA denildiginde akla gelen ilk sey Ihlas Haber Ajansi’ydi" dedi.

Bakan Kacir Açiklamasi 'IHA Denince Akla Ihlas Haber Ajansi Geliyordu'
Sanayi ve Teknoloji Bakani Mehmet Fatih Kacir, Adana’da Çukurova Üniversitesi Kongre Merkezi’nde gençlerle bir araya geldi. Burada konusan Bakan Kacir, "2000’li yillarda Türkiye’de bir irade ortaya çikiyor ve diyor ki Türkiye’nin neye ihtiyaci varsa, özellikle savunma sanayinde, havacilikta, savunma sanayi tabii çok öncelikli çünkü Türkiye 40 yila yakin zamandir terör belasiyla mücadele eden bir ülke ve biz bu mücadelemizde çogu zaman bizi yanimizda olmasi gerekenleri mücadele ettigimiz teröristlerin arkasinda gördük” dedi.



“IHA denince akla Ihlas Haber Ajansi geliyordu”

Bakan Kacir, "Bu mücadelede dönem dönem baskalarinin teknolojilerinden yararlanmak istedik. Ya bize o teknolojiyi vermediler ya da aldigimiz teknoloji çogu zaman isimize yaramadi. 2000’li yillarin basinda dahi IHA denildiginde akla gelen ilk sey Ihlas Haber Ajansiydi. Peçeteye selpak der gibi IHA’lara Heron diyordu Türkiye’de herkes. Heron da Israil’in IHA markasi. O Heronlar isimize yaramasi gerektigi anda çogu zaman çalismiyordu. Iste böylesi bir dönemde Türkiye’de bir irade ortaya çikti. Bu ülkenin neye ihtiyaci varsa biz kendi öz evlatlarimizin alin teriyle, akin teri ile bu teknolojiyi gelistirecegiz dedi ve nihayetinde Türkiye’nin öz evlatlari, Türkiye’nin mühendisleri, teknisyenleri, bilim insanlari Türkiye’nin havacilikta altin çagini bu millete yasattilar” diye konustu.

Kaynak: İHA