Kütahya'da Liseler Arasi Resim Yarismasinda Dereceye Giren Ögrenciler Ödüllendirildi

Kütahya Atatürk Anadolu Lisesi tarafindan düzenlenen liseler arasi "Filistin’de Yasamak" adli resim yarismasinin ödül töreni Il Milli Egitim Müdürlügü Maarif Salonu’nda gerçeklestirildi.

Kütahya'da Liseler Arasi Resim Yarismasinda Dereceye Giren Ögrenciler Ödüllendirildi
Israil’in insanlik tarihinde esine az rastlanir bir zulüm ile Gazze basta olmak üzere Filistin’deki halka yönelik gerçeklestirdigi soykirimi lanetlemek ve Türk gençliginde bu konu hakkinda bir farkindalik olusturmak amaciyla tertip edilen yarismada dereceye giren ögrencilere ödülleri Milli Egitim Müdürü Hasan Basyigit tarafindan verildi.

Dereceye giren ögrencileri, danisman ögretmenlerini tebrik eden Milli Egitim Müdürü Hasan Basyigit, anlamli yarismanin hazirlanmasinda emegi geçenlere tesekkür etti.

Filistin’de bulunan masum, mazlum halka yapilan zulme karsi dünya üzerindeki vicdaninin sesini dinleyen tüm toplumlarin tepki gösterdigini belirten Müdür Hasan Basyigit, " Yakin bir geçmise kadar Osmanli topraklarinda, ayni ülke sinirlari içerisinde oldugumuz Filistinli kardeslerimiz için bizim de elimizden gelen tepkiyi göstermemiz gerekiyor. Bu boykotla olabilir, zulmü duymayanlara duyurmakla olur, sizlerin resim yarismasinda bu konudaki duygu ve düsüncelerinizi yansitmaniz gibi çesitli etkinliklerle olur. Ögrencilerimizin bu konuda düzenlenen bir yarismaya katilmalarini çok önemli buluyorum, katilan tüm ögrencilerimize tesekkür ediyorum. Sizler de bu yarismada dereceye girdiniz, sizleri de tebrik ediyor, basarilarinizin devamini diliyorum" dedi.

Yarismada dereceye giren ögrencilere para ödülü verilirken, Müdür Basyigit kitap hediye etti.
Kaynak: İHA