AK Parti IBB Baskan Adayi Kurum Açiklamasi 'Istanbul'un Parasini Baska Emelleri Için Harciyorlar'

AK Parti IBB Baskan Adayi Murat Kurum, “Istanbul’un kaynagini çaliyorlar. Istanbul’un parasini baska emelleri için harciyorlar. 30 gün sonra israf ettiginiz tüm kaynaklarin hesabini Saraçhane’ye gelip bir bir soracagiz. Istanbul’un parasini Istanbullulara harcayacagiz” dedi.

AK Parti Istanbul Büyüksehir Belediye (IBB) Baskan Adayi Murat Kurum Bakirköy’de düzenlenen Konya Hemserileri Bulusmasi’nda vatandaslarla bir araya geldi. Programda Kurum’a esi Sengül Kurum da eslik etti. Programa Murat Kurum’un yani sira Ticaret Bakani Ömer Bolat, Konya Büyüksehir Belediye Baskani Ugur Ibrahim Altay, Cumhur Ittifaki Bakirköy Belediye Baskan Adayi Ali Talip Özdemir, sanatçilar belediye baskanlari, ilçe baskanlariz STK üyeleri, sanatçilar ve çok sayida vatandas katildi.

Kurum ile Konya Bozkir Belediye Baskani Sadettin Saygi sahnede misket oynadi. Programda ilgiyle karsilanan Kurum vatandaslarla sohbet edip hatira fotografi çektirdi.

“Istanbullular Murat Kurum’u IBB Baskani yapacak”

Programa katilan Konya Büyüksehir Belediye Baskani Ugur Ibrahim Altay su sekilde konustu: “Bugün bizleri bir araya getiren en önemli husus birlik ve beraberlik duygumuzdur. Konya’miz Sultan Veled’in ifadesiyle bütün yildizlarin basindaki ay gibi parlayan, tarihiyle kültürüyle ve gönülleri ihya eden iklimiyle esi benzeri olmayan bir sehir. Kardesligin en güzel haline Konya’da sahit oluyoruz. Her sartta, her sartta dayanismanin, birlik ve beraberligi en güzel örnekleri Konya’da sergileniyor. Hazreti Mevlana’nin ‘Su topraga sevgiden baska bir tohum ekmeyiz. Su tertemiz tarlaya baska bir tohum ekmeyiz biz’ biz sözleriyle buyurdugu gibi Konya’nin her bir karisina sevgi, hosgörü ve kardeslik tohumlari ektik. Aramizdaki hemseriligi böyle filizlendirdik. Konya modeli belediyecilik anlayisiyla Türkiye’ye örnek çalismalar yapiyoruz. Göreve geldigimiz günden itibaren sehrimiz için 52 milyar lirayi askin yatirim yaptik. Yeni dönemde de basta yeni rayli sistem hatlari olmak üzere 31 ilçemizde çok önemli hizmetleri sizlerin destegiyle hayata geçirecegiz. Kentsel dönüsüm basta olmak üzere her alanda yasanabilir bir sehir için Istanbullular Murat Kurum’u IBB baskani yapacak. Biz Konya’da hayal kabul edilebilen büyük yatirimlari hayata geçirirken, en büyük destekçimiz basta Cumhurbaskanimiz Sayin Recep Tayyip Erdogan’la, önceki dönem Çevre Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakani Murat Kurum oldu. 31 ilçemizin her mahallesine her sokagina baktigimizda sizin çalismalariniz var. Sadece Konyalilar degil, 81 ilimizin tamaminda önce gönüller sonra sehirleri ihya ettiniz. Bakanlik göreviniz boyunca tüm ekibinizle, yeni bir sehircilik anlayisiyla çevrenin korunmasi için hassasiyetle çalistiniz”

“Bu aziz sehir, hepimize yuva oldu”

Programda konusan Kurum, “Selçuklu baskenti Konya’miz geçmisten günümüze kadar bünyesindeki mirasi ve zengin kültürü Istanbul basta olmak üzere tüm illerimize tasimistir. Biz, dünyanin dört bir yaninda yasayan milyonlarca Konyali olarak her zaman Hazreti Mevlana’nin “birlik olun” çagrisina kulak verdik. Nerede olursak olalim daima muhtesem bir aile olmayi basardik. Çünkü Sadrettin Konevi hazretleri bize aile olmayi emretti. Çünkü Haciveyiszade ve Tahir Büyükkörükçü hocamiz bize bunu ögütledi. Ladikli Ahmet Agamiz gibi bütün dünyada Konyalilar bu suurla yürüdü. Hazreti Mevlana’nin torunlari olarak nereye gidersek gidelim, Konya’mizin zengin kültürünü, medeniyetimizin kadim degerlerini en güçlü sekilde yasatmanin gayreti içerisinde olduk. Bugün de Fatih’in emaneti Istanbul’umuz 200 binin üzerinde Konyali kardesimize, sizlere ev sahipligi yapiyor. Kadim baskentlerimiz Konya’miz ve Istanbul’umuz arasinda muazzam bir gönül bagi vardir. Bu aziz sehir, hepimize yuva oldu. Soframizdaki ekmegimizi burada bölüstük” dedi.

“Biz Istanbul için hayaller kuruyoruz”

Konya’da yapilan projelerden ve Istanbul’da yapacagi kentsel dönüsümden bahseden Kurum, “Konya’da söyle bir dolastiginiz da Konya’nin binalarinin yenilendigini görürsünüz. Mevlana müzemizin hemen karsisinda yapmis oldugumuz kentsel dönüsüm projesini görürsünüz. Konya stadimizin oldugu yerin muhtesem bir millet bahçesine çevrildigini görürsünüz. Selçuklu ‘ya gittiginizde Ardiçli’da yapmis oldugumuz sosyal konutlari görürsünüz. Konya’nin hangi ilçesine giderseniz iste ya Karatay sanayi sitesindeki izimizi ya da Cihanbeyli’deki ögretmenevinde meydandaki çalismamizi görürsünüz. Vatandasimizin yüzü gülene kadar elini asla birakmadik. Biz birlikte güçlüyüz, birlikte Türkiye’yiz dedik. Biz, ‘Ne olursan ol yine gel’ diyen Mevlana’nin torunlari olarak 81 ilimizde bu hizmetleri yaptik. Aziz Istanbul’umuzun 39 ilçesi 964 mahallesi için biz yine çalisacagiz. Istanbul’u hak ettigi o güzel eserlere Konyali hemserilerimize 31 mart aksami kavusturacagiz. Biz hiçbir zaman iftiralarin arkasinda olmadik, bahanelerin arkasina siginmadik. Biz Istanbul için hayaller kuruyoruz. Istanbul’da öbür illerimizde oldugu gibi deprem riski altinda. Riskli konutlarimizin acilen dönüstürülmesi gerekiyor. Istanbul’da tek bir riskli yapi kalmayincaya kadar 650 bin konutu dönüstürecegiz dedik. Istanbul’un her aninda hep yaninda olacagiz. IBB olarak istihdama ve ekonomiye katki saglayacak adimlari atacagimizin sözünü verdik” seklinde konustu.

“Istanbul’un parasini baska emelleri için harciyorlar”

Mevcut IBB yönetiminin ilgisizligini anlatan Murat Kurum, “50 gündür gittigimiz her yerde coskuyla karsilasiyoruz. Vatandasimizin teveccühle karsiladigini görenler ne yapacaklarini sasirdilar, bir oyana bir bu yana savruluyorlar. Gündem degistirmek için elinden geleni ardina koymayan bilgisiz bir belediye baskani var. Istanbul’la ilgisi olmayan, yari zamanli belediyecilik, sosyal medya belediyeciligi yapan bir baskan var. Bu baskana 31 Mart’ta seni süresiz tatile gönderecegiz diyoruz. 31 Mart’ta Istanbullular sandikta senin zihniyetine öyle bir cevap verecekler ki ne oldugunu sasiracaksin. Kirli ittifaklarla kurduklari hayalleri üzerinden Istanbul’un kaynagini israf ediyorlar. Istanbul’un kaynagini çaliyorlar. Istanbul’un parasini baska emelleri için harciyorlar. 30 gün sonra israf ettiginiz tüm kaynaklarin hesabini Saraçhane’ye gelip bir bir soracagiz. Istanbul’un parasini Istanbullulara harcayacagiz. Sirtimizi öyle kirli ittifaklara dayamayacagiz. Sirtimizi aziz Istanbul’umuza, aziz hemserilerimize yaslayacagiz ve hep birlikte çalisacagiz. Bu seçim böylesine önemli bir seçim. 31 Mart’ta ya Ayasofya’yi zincirlerinden kurtarip milletin hizmetine sunan anlayisi ya da Ayasofya yeniden müze olsun diyenleri seçecegiz. Bir tarafa bakiyorsunuz KAAN’imizi, IHA’larimizi SIHA’larimizi üretmisiz. KAAN üretilirken kalorifer petegi mi üretiyorsunuz dediler. Bu kalorifer petegi ne olacak dediler. Aynisini Sabiha Gökçen Havalimani, Osmangazi köprümüz, Marmaray’i yaparken söylediler ama biz bunlara kulak atmadik” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA