Yasli Adami Döverek Öldürmüstü, Akli Dengesi Arastirilacak

Kocaeli’nin Gölcük ilçesinde cezaevinden çiktiktan 4 gün sonra kendisine 13 yasindayken cinsel istismarda bulundugu iddia ettigi yasli adami döverek öldüren sanik, "Cezaevinden çikinca kendime is bulacagim. Umudumu kesmedim. Gelecek için her zaman bir planim var" dedi. Mahkeme heyeti, akli dengesinin yerinde olup olmadiginin tespiti için sanigi Adli Tip Kurumuna sevk etti.

Yasli Adami Döverek Öldürmüstü, Akli Dengesi Arastirilacak
Olay, 27 Haziran saat 06.00’da Degirmendere Sali Pazari girisinde meydana geldi. Olay tarihinden 4 gün önce cezaevinden çikan T.Ç. (24), pazar tezgahi kuran 65 yasindaki esnaf Sakir K’ye defalarca demir çubukla vurdu. Ihbar üzerine olay yerine gelen saglik ekipleri, yasli adamin hayatini kaybettigini belirledi. Polis ekipleri, kaçan sahsi yakalayarak gözaltina aldi. Ifadesi alinan süpheli, çikarildigi mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

"Cezaevinden çikinca kendime is bulacagim"

Hakkinda "Canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme" suçundan dava açilan T.Ç’nin, Kocaeli 1. Agir Ceza Mahkemesinde yargilanmasina devam edildi. Sanik durusmaya SEGBIS ile katildi, taraf avukatlari ise salonda hazir bulundu. Sanigin daha önce psikolojik tedavi gördügü ve tedavisine iliskin evraklarin mahkemeye geldigi görüldü.

Savunmasi için söz hakki verilen T.Ç., "Daha önce ifade ettigim gibi 13 yasinda maktul tarafindan tecavüze ugradim. Olay aninda madde etkisindeydim. Sakir’i görünce bana yine istismar edecegini düsünerek madde etkisiyle hareket ettim. Yasananlardan dolayi pismanim. Tahliyemi istiyorum. Cezaevinden çikinca kendime is bulacagim. Umudumu kesmedim, gelecek için her zaman bir planim var. Disari çiktigimda en ufak olaya karisirsam bana en agir cezayi verin" diye konustu.



Akli dengesinin yerinde olup olmadigi tespit edilecek

Mahkeme heyeti, sanigin akli dengesinin yerinde olup olmadiginin tespiti için Adli Tip Kurumuna sevk edilmesine, tutukluluk halinin devamina da karar vererek, durusmayi erteledi.
Kaynak: İHA