Yakin Arkadasini Öldüren Sanik Açiklamasi 'Uyusturucu Parasindan Dolayi Kendisine Borcum Vardi'

Kocaeli’de arkadasi Engin Yilmaz’i öldüren sanik Burak Y. hakim karsisina çikti. Burak Y. maktulün kendisini defalarca dövdügünü, tehdit ettigini, olay tarihinde borcunu ödedigi halde sanigin kapisina gelince olayin yasandigini söyledi. Maktulün karisi ise Engin ile aralarinin bozuk olmasi sebebiyle sanik Burak’in kendilerine hoca tavsiye ettigini, hoca ve Burak’in kendilerinden para koparmaya çalistiklarini düsündügü için esinin sanigi dövdügünü ifade etti.

Yakin Arkadasini Öldüren Sanik Açiklamasi 'Uyusturucu Parasindan Dolayi Kendisine Borcum Vardi'
Olay, 2 Haziran 2023 tarihinde Kartepe Arslanbey Yeni Mahalle’de meydana geldi. Engin Yilmaz (33) ile Burak Y. (23) arasinda kavga çikti. Çikan kavgada Burak Y., Engin Yilmaz’a ates etti. Yilmaz hayatini kaybederken, Burak Y. ise tutuklanarak cezaevine gönderildi.

"Engin’e uyusturucu parasindan dolayi borcum vardi"

Olayla ilgili durusma Kocaeli 3. Agir Ceza Mahkemesi’nde görülmeye basladi.

Durusmaya tutuklu sanik Burak Y., maktulün esi ve taraf avukatlari katildi.

Maktul ile aralarinda yasanan olayi anlatan Burak Y., "Engin’e uyusturucu parasindan dolayi borcum vardi. Ilk basta ödeyememistim, sonra ödedim. Engin, borcu sebebiyle beni defalarca darp etti ve silahla tehdit etti. Olay tarihinde de beni dövdü ve gece evime geldi. Küfür ederek seslendi, disari çikmami istedi. Ben de silahla disari çiktim. Elini beline götürünce 3 el yere, bir el de ayagina ates ettim. Öldürme kastiyla hareket etmedim, öldürmek isteseydim kafasina sikardim. Tabancamda 9 mermim daha vardi. Olaydan sonra polisi ve ambulansi aradim. Borcu ödememe ragmen aksam evime geldi. Yasananlardan dolayi pismanim" diye konustu.



"Burak, esim Engin’i sözde hoca ile tanistirdi"

Olaya iliskin dinlenen maktulün esi B. Yilmaz ise ifadesinde, "Yasanan olaydan bir süre önce kizimizin hasta oldugunu ögrendik. Bu esnada esim uyusturucu sebebiyle cezaevinden yeni çikmisti. Esim, ’Kizima neden iyi bakamadiniz, hasta ettiniz’ diye benle kavga ediyordu. Aramizda sürekli kavgalar yasaniyordu. Burak bu sebeple esime dadanmisti. Sürekli esimle birlikteydi. Esim uyusturucuyu yeni birakmisti. Bu sebeple Burak’a, ’Esimden uzak dur.’ dedim. Burak esime, ’Tanidigim hoca var, benim babamla aram kötüydü, hoca sayesinde aramiz düzeldi, size de yardimci olur’ demesi üzerine Engin’i sözde hoca ile tanistirdi. I.K. isimli hoca esime; evimizin bahçesinde bulunan agaç dibinde muska oldugunu söyleyerek aksam eve gelmek istemis, Engin de kabul etmis. Aksam hoca evimizin yanina gelerek, ’Size muska yapilmis, yarin bu muskayi çikarmaya gelecegim ancak evde hiç kimsenin olmamasi gerekiyor’ dedi.

Bir gün sonra evimizin bahçesine geldi ve ’Ben bu isi kimseden para talep etmeden, Allah rizasi için yapiyorum’ dedi.

Esimle aramizda olan olaylari ve kavgalarin hepsini bildigi için hocaya olan inancimiz artmisti. Bahçedeki agacin yanda toplandik. Hoca bizi çesitli bahanelerle oradan uzaklastirmaya çalisiyordu. Hoca, beni çay için mutfaga, esimi ise abdest almaya gönderiyordu. Esim gizlice hocayi izlemis ve hocanin agacin dibine muska koydugunu görmüs. Esim söyleyince ben de baktigimda hocanin cebinden yanici madde çikararak agacin dibine döktügünü gördüm. Tekrar hocanin yanina gittik. Hoca, Engin’e agacin altina koydugu muskayi çikarttirdi. Esimi bir bahane ile eve gönderdi. Hoca o esnada bana, ’Biz bu muskayi dereye götürmeliyiz’ dedi.

’Esim yanimda olmadan gitmem’ dedim Esim yanimiza gelince hoca konuyu kapatti" dedi.



"Gitmeden önce de ’Beni mutlaka arayin, sizi okudum, üfledim’ dedi"

Daha sonra birlikte evin içine geçtiklerini anlatan B. Yilmaz, "Hoca bana bir kadin fotografi göstererek, ’Size bu kadin muska yapti. Engin görmesin öldürür’ dedi.

Gitmeden önce de ’Beni mutlaka arayin, sizi okudum, üfledim’ dedi.

Esime hocanin beni tek basina dereye götürmek istedigini söyleyince Engin onu bulup darp etmis. Hatta beni görüntülü arayarak, ’Bu muydu seni dereye götürmek isteyen?’ diye gösterdi. Daha sonra polisler de gelmis ama hoca sikayetçi olmamis. Engin ile Burak arasinda alacak verecek sebebiyle borç yoktu. Esim; sözde hocanin bizden bir amaci oldugunu düsündü. Ya bana zarar vereceklerini, ya da para koparacaklarini düsünüyordu. Bu sebeple hocayi darp etti. Hocayi Engin’le Burak tanistirdigi için Burak’in da isin içinde oldugunu, maddi çikari olabilecegini, düsündü. Burak ile hocanin bize oyun oynadigini düsündügü için Burak’i da dövmüs. Dövmesinin sebebi Burak’i konusturmakmis. Engin en son hocanin evine gitmis. Kapiyi çocuklari kapiyi açmis. ’I.K. hoca burada mi? diye sorunca çocuklar, ’Burada hoca yok demis’. Esim öfkeden deliye dönmüs ve olayin yasandigi gün Burak’in yanina gitmis ve olay yasanmis, sikayetçiyim" seklinde konustu.



"Engin bahçeye kagit parçasi sakladigini, muska yapildigini esine söyleyerek aralarini bu sekilde düzeltmemi istedi"

Tanik olarak dinlenen I.K. ise, "Ben hocalik yapmam, sanayide çalisirim. Engin Yilmaz’i 12-13 yasinda taniyordum ama daha sonra hiç görmedim. Engin ve Burak bir gün benim is yerime geldiler. Engin bana esi ile arasinin bozuk oldugunu söyledi.

Engin bana ailevi problemleri oldugunu, evlerine gitmemi, bahçeye kagit parçasi sakladigini, onu bulmami, muska yapildigini esine söyleyerek aralarini bu sekilde düzeltmemi istedi. Ben de ’Araniz düzelecekse yaparim’ dedim. Aksam Engin’in evine gittim, ’Kesif için geldim, evinizde muska var, yarin gelip bu muskayi çikaracagim’ dedim. Bir gün sonra gittigimde Engin’in saklamis oldugu muskayi ayagi ile gösterdi, ben ise çikardim. Sakladigi sey ise sigara kagitlari üzerinde yilan resmi ve Büsra ismi yaziliydi. Bu kagidi yaktik. Engin de yanimizdaydi. Engin bana bu islemlerden sonra esine cinsel içerikli mesaj atmami istedi ancak ben kabul etmedim" ifadelerini kullandi.

"Engin bir keresinde çocugumun resmini bana göstererek, ’Çocugunu yakarim’ dedi"

Yasanan muska olayindan sonra Engin’in sürekli kendisinden para isteyerek hakaret ve tehditlerde bulundugunu söyleyen I.K., "Paraya ihtiyaci varsa is yerine gelip çalisabilecegini söyledim. Engin bir keresinde çocugumun resmini bana göstererek, ’Çocugunu yakarim’ dedi.

Çocuguma bir sey yagacagi korkusuyla sikayetçi olamadim. Bir keresinde Engin kayinpederinin aracinin arizalandigini söyleyerek usta olarak beni çagirdi. Engin ile Gebze’ye gittik ancak öyle bir sey olmadigini ögrendim. Gebze’de bir eve gittik. Burada kadin ve 8 yaslarinda çocuk vardi. Kadin Engin’e, ’Neredesin? günlerdir sadece makarna yiyoruz, evde yiyecek bir sey yok’ dedi.

Engin ise kadina tekme atti. Kim oldugunu sordugumda, ’Esim’ dedi.

Kadina ve çocuga aciyarak bin TL verdim. Evden siyah poset aldi. Bu poseti bana vermek istedi ancak ben almadim. Poseti gelen motorluya verdi. Beni Gebze’ye götürmesinin amaci bu poseti alip vermek oldugunu düsünüyorum. Ancak içinde ne oldugunu bilmiyorum" dedi.



"Olay tarihinde Engin Burak’i çok kötü dövmüstü"

Engin’in öldügü gün yasananlari anlatan I.K., "Dükkanima geldigimde sesler duydum. Is yerimdeki odada maktulün arkadasi O.N. vardi, belinde de silah vardi. Içerde Burak ve Engin de vardi. Engin Burak’i çok kötü dövmüstü. Engin’e neden Burak’i dövdügünü sordugumda beylik silahini yakalattirdigini, onu terbiye ettigini söyledi.

00.30 siralarinda Engin beni arayarak Burak’i sordu. Bilmedigimi söyledim ve Burak’i arayarak Engin’e kendisini aradigini söyledim. Bilgim bundan ibarettir.

Engin ne dediyse ben onu yaptim, amacim Engin’in istedigi üzerine esiyle aralarinin muska sebebiyle bozuk oldugunu göstermekti. Dereye götürme olayini da Engin bana söylemisti" diye konustu.

Mahkeme heyeti, sanigin tutukluluk halinin devamina, durusmanin ertelenmesine karar verdi.
Kaynak: İHA