'Surre Alaylari Açiklamasi Istanbul'dan Haremeyn'e Kutsal Yolculuk' Sergisi Açildi

Osmanli Cihan Devleti’nin Surre Emini adiyla bilinen Istanbul’dan Mekke ve Medine’ye yardim ve armaganlarini götüren alaya ait eserlerin bulundugu “Surre Alaylari: Istanbul’dan Haremeyn’e Kutsal Yolculuk” sergisi açildi.

'Surre Alaylari Açiklamasi Istanbul'dan Haremeyn'e Kutsal Yolculuk' Sergisi Açildi
Osmanli Cihan Devleti’nin Surre Emini adiyla bilinen Istanbul’dan Mekke ve Medine’ye yardim ve armaganlarini götüren alaya ait eserler, Türk ve Islam Eserleri Müzesinde sergilenmeye basladi.

Il Kültür ve Turizm Bakanligi Müdürlügü ve Bagcilar Belediyesinin ortaklasa hazirladigi sergiye Kültür ve Turizm Bakan Yardimcisi Gökhan Yazgi, Il Kültür ve Turizm Müdürü Dr. Coskun Yilmaz, Bagcilar Belediye Baskani Abdullah Özdemir ile davetliler katildi.



“Osmanli dini, dili, irki ne olursa olsun yardimca ihtiyaci olan her milletin yaninda olmustur”

Programda konusan Kültür ve Turizm Bakan Yardimcisi Gökhan Yazgi, “Alay deyince askeriyedeki alayi düsünmeyin kilometrelerce uzunlugunda hem sarayin hem padisahin ayni zamanda halkin da hediyelerini verdikleri ve ulastirilmasi için dua ettikleri bir alay hacilarimizla birlikte. Bunu biraz da günümüzü de yansitmak lazim. Osmanli dini, dili, irki ne olursa olsun yardimca ihtiyaci olan her milletin yaninda olmustur. Su anda Türkiye Cumhuriyeti de bunu yapiyor. Arakan’dan Filistin’e kadar yardim konvoylariyla bu yardimi ulastirmak için büyük bir savas veriyoruz. Bunun dünyaya ortak bir mesaj olarak gitmesi gerekiyor” ifadelerini kullandi.

“Kimligimizi ve kisiligimizi hatirlatacaktir”

Programda konusan Il Kültür ve Turizm Müdürü Dr. Coskun Yilmaz, “Inaniyorum ki Surre Alaylari, Osmanli Devletinin hakimiyet alanini Islam dünyasinin daginikligini ve Gazze, Filistin’de yasanan ortamda kiymetini bir kere daha hatirlatacak. Tarihi kimligimizi ve kisiligimizi hatirlatacaktir, diye düsünüyorum” dedi.



“Kültür ve sanat anlaminda özellikle önümüzdeki dönem, ilçemizi ileri noktalara götürme gayretindeyiz”

Bagcilar Belediye Baskani Abdullah Özdemir ise, “Bagcilar Belediyesi olarak kültür ve sanat anlaminda özellikle önümüzdeki dönem, ilçemizi ileri noktalara götürme gayretindeyiz. Bunu da kiymetli bir adim olarak görüyoruz. Çok özel bir serginin paydasi olmak bizim için çok kiymetli” seklinde konustu.

Konusmalarin ardindan sergi ziyaretçilere açildi.
Kaynak: İHA