Pekdemir; '20 Yil Önce Bürokratin Bir Lafi Çok Gücüme Gitti'

Seçim çalismalari sirasinda Il Genel Meclis Baskanligi yaptigi dönemden bir anisini anlatan Pamukkale Belediye Baskan Adayi Pekdemir, bir bürokratin kendisine “Köylü çamuru sever, ne gerek var” cevabini vermesinin çok gücüne gittigini anlatti.

Pekdemir; '20 Yil Önce Bürokratin Bir Lafi Çok Gücüme Gitti'


Cumhur Ittifaki’nin Pamukkale Adayi Halil Pekdemir seçim çalismalari sirasinda Il Genel Meclis Baskanligi yaptigi dönemde üst düzey bir bürokrat ile arasinda geçen diyalogu anlatti. 2004-2011 yillari arasinda Il Genel Meclisi Baskanligi yapan Baskan Adayi Pekdemir, bürokrat ile yaptigi konusmada isittiklerinin kendisini nasil üzdügünü ve o gün aldigi kararla nasil bir IGM Baskanligi yaptigini anlatti. Il Genel Meclis Baskanligi yaptigi dönemde büyüksehrin yaptigi çalismalari kendilerinin yaptigini ifade eden Baskan Adayi Pekdemir, “O dönemde 365 köy, 67 belde ve o zamanki sayisiyla 18 ilçeye hizmet veriyorduk. Köylerimizin yol, su, altyapi gibi sorunlari vardi. Köylerin yollari çamur içindeydi. Genel olarak sorunlari belirledikten sonra köy yollarina kilit tasi ile yapmaya karar verdik ve bu konuda programlar yapip imkanlari zorlayarak bunun yolunu aramaya basladik. Yapmayi planladigimiz çalismalar için kaynak ararken yaptigimiz ziyaretlerden birinde bürokratlardan birisi bana ‘Köylüler çamura basmaya alisiktir. Kilit tasina ne gerek var’ dedi.

Bu söz köylerde yasamin zorluklarini bilen bir köy çocugu olarak benim çok zoruma gitti” dedi.



“Allah’a sükür bunda da basarili olduk”

Il Genel Meclisi Baskanligina seçildiginde IGM’nin hesaplarinda milyonlarca lira oldugunu gördügünü ifade eden Pekdemir, “Köylüler hizmet bekliyor, bürokrasi paranin faiziyle Il Özel Idaresi’ne bir takim yatirimlar yapiyordu. O günden sonra köy yollarini kilit tasi yapmak ve çamurdan kurtarmak için daha çok program yaptik ve inatla üzerine gidip 10 yil boyunca 365 köyümüzü çamurlu yollardan kurtarmanin mücadelesini verdik. Bu söz beni öylesine tesvik etti ki. O günden sonra yollari asfaltladik, içme suyu problemlerini çözdük, her köye çocuk oyun parklari yaptik. Yangina karsi köylere itfaiye tankerleri koydurduk. Ayrica sütçülükle ugrasilan köylerimize de soguk zincir tanklari koydurduk. Tarimsal alanda yaklasik 500 bin dönüm arazinin toplulastirmasini yapip, 250 bin dönüm arazinin de damlama suyu projesini gerçeklestirdik ve sayisi 1 milyonu geçen meyve agaci fidanlarini da köylülere dagittik. Allah’a sükür bunda da basarili olduk” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA