Lokman Hekim Hastanesinde Excimer Lazer Tedavisi Basladi

Van’da Lokman Hekim Hastanesi tarafindan Türkiye’de sayili yerlerde bulunan ve halk arasinda ‘göz çizdirme veya gözlüklerden kurtarma’ cihazi olarak bilinen Excimer lazer cihazi, vatandaslarin hizmetine sunuldu.

Lokman Hekim Hastanesinde Excimer Lazer Tedavisi Basladi
Yillardir Van’da hizmet veren Lokman Hekim Hastanesi, vatandaslara hizmetin en iyisini sunabilmek amaciyla çalismalarini araliksiz sürdürüyor. En iyi ve en kaliteli hizmeti sunabilmek adina teknolojinin harikalarindan geri kalmayan Lokman Hekim Hastanesi, Türkiye’de sayili yerlerde bulunan Excimer lazer cihazini Van halkinin hizmetine sundu. Yaklasik bir aydir Excimer lazer cihazinin Van ve bölge halkinin hizmetine sunuldugunu belirten Lokman Hekim Hastanesi Göz Hastaliklari Uzmani Operatör Dr. Mehmet Siraç Demir, “Uzun zamandir bir talep vardi. Bizde Van halkindan gelen bu talebe duyarsiz kalamazdik. Yaklasik bir aydir biz bu cihazi aktif olarak kullanmaya basladik. Özellikle vurgulamak istedigimiz; No Touch dedigimiz göze dokunmadan, hiçbir alet, biçak kullanmadan yaptigimiz teknolojidir. Yaklasik 15-20 saniye içerisinde islem bitmektedir. Bu tedavi yöntemi hem hastadaki stresi azaltmakta hem de çok daha hizli olmasini saglamaktadir. Ayrica gözün uygun olmasi durumunda en güvenli yöntemlerden biridir. Bu manada gözlüklerden kurtulmak isteyen veya konforlu bir hayat sürmek isteyen vatandaslarimizi hastanemize bekliyoruz” dedi.

Excimer lazer cihazinin hastalarin miyop, astigmat ve hipermetrop basta olmak üzere gözlük ihtiyaçlarindan kurtarilmalarini saglayan bir cihaz oldugunu vurgulayan Operatör Dr. Selma Demir ise esiyle birlikte 10 yildir Van’da hizmet verdiklerini vurgulayarak, “Van halkinin göz üzerine çok fazla talep oldugu için excimer lazeri bünyemize kattik. Excimer lazer ile hastalarimiz göz numaralarindan miyop, hipermatrop ve astigmat numaralarindan PRK yöntemi ile kurtulabilecek. Bu yöntem göze temas etmeden, yani göze herhangi bir kesi olmadan direk korneanin ön yüzeyine lazer uygulanarak göz numaralarindan kurtulma islemidir. Ilk gün hastalarimizin biraz agrilari oluyor ama ikinci gün azaliyor ve üçüncü gün geçiyor. Sonrasinda da kuru göz riski daha az oluyor ve bu yöntemle hastalarimiz gözlüklerinden kurtulmus oluyor” diye konustu.

Kaynak: İHA