Kamu Basdenetçisi Malkoç Açiklamasi 'AB Ülkelerinden Daha Iyi Yasal Ve Anayasal Düzenlemelerimiz Var'

Kamu Basdenetçisi Seref Malkoç, Türkiye’nin kendi iç meselelerini önemli ölçüde çözüm yoluna koymaya çalistigini belirterek, “Bunlar bir taraftan olurken özellikle de hukuki alanda gerek anayasa gerekse yasalar bazinda Avrupa Birligi(AB) ülkelerinden daha iyi yasal ve anayasal düzenlemelerimiz var” dedi.

Kamu Basdenetçisi Malkoç Açiklamasi 'AB Ülkelerinden Daha Iyi Yasal Ve Anayasal Düzenlemelerimiz Var'
Kamu Basdenetçisi Seref Malkoç, Ordu Üniversitesi (ODÜ) Ombudsmanlik Kulübü tarafindan Morfoloji Binasi Konferans Salonunda düzenlenen ‘Türkiye Yüzyilinda Ombudsmanlik ve Üniversiteler’ konferansina katildi.

Malkoç, Türkiye’de her alandaki gelismelerin yani sira hak arama kültürü konusunda çok önemli adimlar atildiginin altini çizdi.

Malkoç, ögrencilere yönelik konferansinda ombudsmanlik hakkinda bilgiler vererek, “Çok sükür Türkiye kendi iç meselelerini önemli ölçüde çözüm yoluna koymaya çalisiyor. 2010 yilindaki Anayasa degisikliklerinden bahsettik, hak ve özgürlüklerin genisletilmesinden, hak arama kurumlarinin çogaltilmasindan bahsettim. Bunlar bir taraftan olurken özellikle de hukuki alanda, gerek Anayasa gerekse yasalar bazinda Avrupa Birligi ülkelerinden daha iyi yasal ve anayasal düzenlemelerimiz var” diye konustu.



“Terör örgütleri, hak ve özgürlükler ortamini istismar etti”

Malkoç, açiklamalarini söyle sürdürdü:

“Birkaç tane problemimiz var; birincisi bu hak ve özgürlükler ortamini PKK, FETÖ, DEAS istismar etti. PKK bu ortami bos zannetti, Dogu ve Güneydogu Anadolu’daki bazi yerlerde özer bölgeler ilan etmeye kalkti. Hendek kazdi, çukur kazdi. Senin arkanda baska devletlerin istihbarati var bunu biliyoruz. Bin yildan beri biz bu topraklarda baris ve huzur için sehit vermisiz, sen kimsin ki özerk bölge ilan edeceksin, ne haddine? Açtiklari çukura gömüldüler çok sükür.”

“FETÖ, devleti ele geçirmeye çalisti, sonrasinda çarpildi”

Ülkenin içinde huzur ve baris temin edildigi gibi simdi de Kuzey Irak’ta ve Suriye’de de ayni barisin temin edildigine dikkat çeken Malkoç, “Ayni seyi FETÖ’cüler yapti. Devletin ve idarecilerin hosgörüsünden faydalanarak, örgütlenip devleti ele geçirmeye kalkistilar. Devlet ele geçirmek için mi vardir? Devlet hizmet için vardir, onlar da çarpildilar. Bunu sunun için söylüyorum; belki ekonomik sikintilarimiz, sosyal tartismalarimiz olabilir, bunlar her ülkede olur ama Türkiye, Türk milleti nevzuhur bir millet degil, sonradan icat edilmis bir devlet ve millet degil. 2 bin 500 yillik bir devlet gelenegimiz var. Bin 500 yillik bir Islam medeniyeti birikimimiz var. Anadolu’da 72,5 milleti 600 yil idare eden bir tecrübemiz var. Bunlar kolay seyler degil. Evet, Birlesmis Milletler’e kayitli 250 devlet var ama çogunun kurulus tarihi bizim Orman Teskilatimizdan daha yeni” seklinde konustu.

Programa, Vali Muammer Erol, Büyüksehir Belediye Baskan Vekili Celal Tezcan ve ögrenciler katildi.

Kaynak: İHA