Irfan Meclisi'nde Turizm Ele Alindi

Erzurum’da “Irfan Meclisi” “EIT 2025 Turizm Baskenti Erzurum” gündemiyle ilk toplantisini yapti.

Irfan Meclisi'nde Turizm Ele Alindi
Erzurum’da bir araya gelme kültürünü gelistirmek, ortak akli sehir ve halkin yararina çalistirmak ve istisare kültürüne katki saglamak için yeni bir olusum olarak kurulan ve aralarinda STK temsilcilerinin, is insanlarinin, akademisyenlerin, egitimcilerin, yazarlarin, bürokratlarin bulundugu “Irfan Meclisi” ilk toplantisini gerçeklestirdi.

Yaklasik altmis kisinin katildigi Irfan Meclisi’nin ilk toplantisinda “EIT 2025 Turizm Baskenti Erzurum” konusu ele alindi. Açilis konusmasini yapan TDED Erzurum Sube Baskani Murat Ertas hizla degisen dünyada, sehirlerin de zihinsel ve fiziksel dönüsümler yasadigi bir çagda sehrin, içinden çiktigi medeniyetin ve yasadigi çagin gerçeklerini, geleneklerini göz ardi etmeden, dinamik ve yenilikçi bir ortak akilla ancak yasanabilir olabilecegini belirtti.

Murat Ertas konusmasinda Erzurum’un EIT 2025 Turizm Baskenti seçildigine dikkat çekerek EIT ve “turizm baskenti” kavrami hakkinda bir degerlendirme yapti. Turizm Baskenti olmanin sosyo-kültürel ve ekonomik birçok firsati Erzurum’un ayagina getirdigini söyleyerek ortak akil faydasinda birlesen “Irfan Meclisi”nin katilimcilarina tesekkür etti.

Irfan Meclisi’nin katilimcilarinin tek tek fikirlerini beyan etmesinden sonra Erzurum Büyüksehir Belediye Baskani Mehmet Sekmen tüm katilimcilara birbirinden degerli görüsleri, degerlendirmeleri, tenkitleri ve teklifleri için tesekkür etti. Baskan Mehmet Sekmen turizm ve sosyal belediyecilik alaninda gerçeklestirdikleri icraatlerden ve basta kentsel dönüsüm, kis turizmi yatirimlari, sehrin güzellestirilmesi, ilçeler dahil Erzurum’un bir bütün olarak kültür varliklarinin turizme kazandirilmasi gibi konularda yeni dönemde yapmayi düsündükleri projelerden bahsederek seçimlerden sonra ise hiz vereceklerini ve Erzurum’un EIT 2025 Turizm Baskenti olmasinin getirecegi firsatlari en iyi sekilde degerlendirmek için Kültür ve Turizm Bakanligi’yla, Erzurum Valiligi’yle ve sehrin paydaslariyla ortak akilla çalistiklarini, çalismaya devam edeceklerini ifade etti.

Kaynak: İHA