BM Yüksek Komiseri Türk Açiklamasi 'Israil'in Gazze'ye Yardim Girisine Yönelik Kisitlamalari Savas Suçudur'

Birlesmis Milletler (BM) Insan Haklari Yüksek Komiseri Volker Türk, “Israil’in Gazze’ye yardim girisine yönelik devam eden kisitlamalari açligin bir savas yöntemi olarak kullanilmasi anlamina gelebilir ki bu da bir savas suçudur" dedi.

BM Yüksek Komiseri Türk Açiklamasi 'Israil'in Gazze'ye Yardim Girisine Yönelik Kisitlamalari Savas Suçudur'
Israil’in Gazze Seridi’ne yönelik ablukasi devam ederken, BM Insan Haklari Yüksek Komiseri Volker Türk, Israil’e savas suçu uyarisinda bulundu. Türk, BM bagli Dünya Gida Programi’nin (WFP) Gazze Seridi ile ilgili yayinladigi raporun ardindan yaptigi açiklamada, Gazze’deki açligin ve kitligin "Israil’in insani yardimlarin girisleri ve dagitimlari üzerindeki kapsamli kisitlamalarinin bir sonucu" oldugunu söyledi.

Türk, "Israil’in Gazze’ye yardim girisine yönelik devam eden kisitlamalarinin kapsami, çatismalari yürütme biçimiyle birlikte, açligin bir savas yöntemi olarak kullanilmasi anlamina gelebilir ki bu da bir savas suçudur” dedi.

Türk, ayrica isgalci güç olarak Israil’in gida ve tibbi yardimlari saglamak, kolaylastirmak ve insani yardim kuruluslarinin çalismalarina yardimci olmak gibi sorumluluklari oldugunu belirtti.

Kaynak: İHA