Baskan Seçer Açiklamasi ''Mezitli'de Kadina Ya Da Çocuga Yönelik Ne Eksik' Dedigimde Bu Fikir Ortaya Çikti'

Mezitli ilçesi Akdeniz Mahallesi’nde gerçeklestirilen ‘Mezitli Çocuk Köyü Temel Atma Töreni’nde konusan İçel Büyüksehir Belediye Baskani Vahap Seçer, "“Arkadaslarim bir süre önce burada belediyemize ait çok güzel bir arsanin oldugunu söylediler. ‘Mezitli’de kadina ya da çocuga yönelik ne eksik?’ dedigimde bu fikir ortaya çikti. Bunlarin tabi proje çalismalari zaman aliyor. Büyüksehir yaparsa en iyisini ve en güzelini yapar. Güzel ve temiz isler geç olur ama temiz ve güzel olur” dedi.

Baskan Seçer Açiklamasi ''Mezitli'de Kadina Ya Da Çocuga Yönelik Ne Eksik' Dedigimde Bu Fikir Ortaya Çikti'
İçel Büyüksehir Belediyesi, çocuklarin hem eglenceli zaman geçirebilecekleri hem de yeteneklerini kesfedebilecekleri Mezitli Çocuk Köyü’nün temelini atti. Temel atma töreninde konusan Baskan Seçer, çocuklar için güzel ve hayirli bir is yapmak amaciyla bir araya geldiklerinden bahsederek, çocuklarin daha iyi bir birey olarak yetismesi için farkli fonksiyonlarin yüklendigi bir merkez olan ‘Mezitli Çocuk Köyü’nün temelini atmak üzere bir arada olduklarini vurguladi.

“Bu tesis çocuklarimiza; annelerinin ve babalarinin bize ödedigi vergilerle yapiliyor”

Mezitli Çocuk Köyü’nü planlanandan daha erken bir biçimde eylül ayinda halkin hizmetine sunmayi planladiklarinin müjdesini veren Baskan Seçer, “Yaklasik 6 ay sonra halkimizin hizmetine girecek. Bu tesisin bize maliyeti 48 milyon 996 bin lira olacak. Çocuklarimiza, annelerinin ve babalarinin bize ödedigi vergilerle yaptigimiz bu tesis helali hos olsun ve hayirli olsun” diye konustu.

3 bin 65 metrekare arsa üzerinde yer alacak tesisin Mezitli Ilçesi Yasar Dogu Caddesi üzerinde yer aldigini da dile getiren Seçer, “Bu arsalar baska anlayista belediye baskanlarinda olsa halka degil, ranta açarlar. Bizim sahilde açtigimiz çocuklarimiza ve gençlerimize yönelik tesisler gibi. O da iyi bir örnek oluyordur diye düsünüyorum. Örnegin sahilde o kafenin olmasi bizim sözde degil, özde Atatürkçü oldugumuzu ve ‘Hayatta En Hakiki Mürsit Ilimdir’ düsturuyla hareket ettigimizi gösterir" ifadelerine yer verdi.

Tesisin planlanan bölümleri hakkinda da bilgiler veren Seçer, içerisinde çocuk kütüphanesi ve atölyesinin bulundugu toplam 583 metrekarelik bir alanin yer alacagindan bahsetti. Tesiste çocuk tiyatrolari ve gösterileri için de tiyatro ve gösteri salonunun yer alacagini kaydeden Seçer, bu alanin da toplam 410 metrekare olacagini belirtti.

Seçer ayrica 720 metrekare alan üzerinde de çocuk oyun alanlari ve survivor parkurunun yer alacagini duyurarak, “Her seyiyle mükemmel bir tesis olacak” dedi.



Amaç, çocuklarin eglenerek ögrenmesi

’Çocuk Köyü’ projesini hayata geçirmeye yönelik amaçlarinin, çocuklarin eglenerek ögrenecekleri bir tesis kazandirmak oldugunu belirten Seçer, “’Sanat, drama, bilim, tarim gibi farkli etkinlik atölyelerinin bulundugu bir modern tesis yapalim. Çocuklarimiza bu sekilde bir fayda saglayalim’ diye düsündük. Ayrica çok amaçli salonlarimiz var. Sinema, tiyatro, konser gibi de sanatsal etkinliklere çocuklarimizi dahil edelim. Izlesinler, kültüre, sanata dair düsünceleri daha küçük yasta olussun. Bunu arzu ediyoruz” seklinde konustu.

“Çocuk köyleri gibi egitim alanlari açip insanimizi da küçük yastan egitecegiz”

Belediyeciligin yol, kaldirim, temizlik yapmaktan ibaret olmadigini dile getiren ancak bu hizmetlerin de medeni ve modern bir sehir için önemli oldugunu aktaran Seçer, “Modern, trafigi akan, temiz caddelerin oldugu bir sehir girdiginiz zaman sizin içinizi açar. ‘Çok güzel bir kente geldim. Demek ki buradaki yasayan insanlar da bilinçli’ diye gelir insanlarin akillarina. Her seyi yapacagiz ama iste bu çocuk köyleri gibi egitim alanlari açip insanimizi da küçük yastan egitecegiz. Biz istedigimiz kadar belediye olarak çevreyi temiz tutalim, istedigimiz kadar tesis yapalim. Bilinçsiz bir toplum çevreyi kirletir, tesisleri, kamu malini tahrip eder. Iste bunlari küçük yastan çocuklarimiza ögretecegiz” ifadelerini kullandi.

“1. Uluslararasi Çocuk Senligi’ni baslatiyoruz”

Geride kalan 5 yillik süre içerisinde birbirinden önemli ve kentin tanitimina çok ciddi katki saglayan festival, spor organizasyonu ve etkinliklere imza attiklarini hatirlatan Seçer, “23 Nisan 2024 tarihinde 2 gün sürecek olan 1. Uluslararasi Çocuk Senligi’ni baslatacagiz. Artik İçel’in de uluslararasi boyutta bir çocuk senligi olacak. Göreceksiniz, Tarsus Festivali, Gençlik Festivali, ProBeach, Tour of İçel, Kilikya Ultra Maratonu, Kleopatra Bisiklet Festivali gibi mükemmel organizasyonlar olacak. Ben de sabirsizlikla bekliyorum. Bu da yeni bir projemiz” dedi

Konusmalarin ardindan Baskan Seçer ve protokol üyeleri ‘Mezitli Çocuk Köyü’nün temel atmasini gerçeklestirdi.
Kaynak: İHA