Arnavutköy-Istanbul Havalimani Metro Hatti Hizmete Açildi

Ulastirma Bakanligi tarafindan yapilan Arnavutköy-Istanbul Havalimani Metro Hatti açilis töreninde konusan AK Parti IBB Baskan Adayi Murat Kurum, “1 Nisan’dan sonra Istanbul’daki trafik çilesini bitirecegiz. Vatandasimizi rahatlatacak, çilesiz bir trafige kavusturacak adimlarimizi, yine ayni anlayisla zatialinizin liderliginde atacagiz” dedi.

Arnavutköy-Istanbul Havalimani Metro Hatti Hizmete Açildi


AK Parti Istanbul Büyüksehir Belediye (IBB) Baskan Adayi Murat Kurum, Ulastirma Bakanligi tarafindan yapilan Arnavutköy-Istanbul Havalimani Metro Hatti Açilis Töreni’ne katildi.

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, Deprem Konutlari Kura ve Anahtar Teslim Töreni’nden sonra programa Cumhurbaskanligi Külliyesi’nden canli baglanti yapti. Diyanet Isleri Baskani Ali Erbas da yapilan canli baglanti ile dualar etti. Ardindan protokolün kurdele kesmesiyle birlikte açilis yapildi. Cumhurbaskani Erdogan, metronun 31 Mart’a kadar vatandaslara ücretsiz bir sekilde hizmet verecegini müjdeledi. Açilis sonunda ise Bakan Uraloglu, Kurum ve beraberlerindeki heyet metroya binip Istanbul Havalimani’na kadar seyahat etti. Törene Murat Kurum’un yani sira Ulastirma ve Altyapi Bakani Abdulkadir Uraloglu, Istanbul Valisi Davut Gül, Arnavutköy Kaymakami Mahmut Hersanlioglu, Arnavutköy Belediye Baskani Hasim Baltaci, AYGM Genel Müdürü Yalçin Eyigün, AK Parti Istanbul Il Baskani Osman Nuri Kabaktepe, AK Parti Arnavutköy Belediye Baskan Adayi Mustafa Candaroglu, milletvekilleri ve çok sayida vatandas katildi.



“Bu yilin ilk çeyreginde sadece Istanbul’da 34 kilometrelik metro hattini hayata geçirdik”

Ulastirma ve Altyapi Bakani Abdulkadir Uraloglu, “Arnavutköy-Istanbul Havalimani Metro Hatti’ni açarak hem Istanbullulara hem de zatialinize verdigimiz sözü yerine getirmis olmanin gururunu yasiyoruz. Bu yilin ilk çeyreginde sadece Istanbul’da 34 kilometrelik metro hattini hayata geçirdik. Biz Arnavutköy’den vatandaslarimizla beraber sizleri saygi ve hürmetle selamliyoruz” dedi.



“1 Nisan’dan sonra Istanbul’daki trafik çilesini bitirecegiz”

Törende konusan Kurum, “Ulastirma ve Altyapi Bakanliginin 2 aylik süreçte Istanbul’da yeni metro hatlarini açmasiyla birlikte kentteki ulasimi rahatlatmak adina çok ciddi, çok önemli adimlar attilar. 1 Nisan’dan sonra Istanbul’daki trafik çilesini bitirecegiz. Vatandasimizi rahatlatacak, çilesiz bir trafige kavusturacak adimlarimizi, yine ayni anlayisla zatialinizin liderliginde atacagiz. Istanbullu hemserilerimiz için çalisip, projeler yapip, eser yapip gerçek belediyecilik anlayisiyla tüm Istanbul’a bu hizmetleri kazandiriyor olacagiz. Bir ilimizde yerin üstünde kentsel dönüsüm, yaparken diger ilimizde yerin altinda metro santiyelerinde çalisacagiz. Istanbul’un bu 5 yillik kirginligini, 31 Mart aksami hep birlikte bitirecegiz. Istanbul’un yeniden dirilisini, yeniden yükselisini baslatacagiz. Ben bu metro hattinin yapiminda emegi geçen ulastirma bakanimiza, mimarlarimiza, mühendislerimize, isçi kardeslerimize ve Türkiye’nin ulastirma vizyonunu çizen zatialinize sükranlarimi arz ediyor, tekrar hattimizin Arnavutköy’ümüze, Istanbul’umuza hayirli olmasini diliyorum” seklinde konustu.

Kaynak: İHA