Anaokulu Ögrencilerin Hazirladigi Açik Hava Sergisi

Bilecik’in Osmaneli Ilçesinde 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Sehitleri Anma Programi çerçevesinde, Osmaneli Anaokulu ögrencileri ve velileri tarafindan hazirlanan açik hava sergisi büyük ilgi gördü.

Anaokulu Ögrencilerin Hazirladigi Açik Hava Sergisi
Anaokulu bahçesinde gerçeklestirilen etkinlige, Kaymakam Yüksel Ünal, Belediye Baskani Münür Sahin, Milli Egitim Sube Müdürü Murat Ersin Korkut, okul müdürleri, ögrenciler ve velileri katildi.

Ögrencilerin ögretmenlerinden ve velilerinden aldiklari destekle hazirladigi açik hava sergisi, Çanakkale Zaferi’nin önemli anlarini ve sehitleri anlatan dokunakli sergilerle begeni topladi. Düzenlenen sergide yer alan eserleri Belediye Baskani Münür Sahin ile tek tek inceleyen Kaymakam Yüksel Ünal, ögrenciler ve ögretmenleri ile sohbet ederek eserler hakkinda bilgi aldi.

Sergide konusan Kaymakam Ünal “18 Mart Sehitleri Anma günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 109 cu yildönümü etkinlikleri kapsaminda Çanakkale Tarihinin Küçük Yüreklerde Hissedilmesi bizleri çok duygulandirdi. Anaokulu ögrencileri, hazirladiklari maket projelerle Çanakkale zaferi hakkinda bilgi sahibi oluyor. Proje kapsaminda savas sirasinda sehit olan Bilecikli askerlerin kimligini ögrenme firsati da bulan minik ögrenciler, hazirladiklari maketlerle milli mücadelenin hangi sartlarda kazanildigini görsel olarak yansitmaya çalismislar. Tarih bilincinin bu minik ögrencilere küçük yasta asilanmasi gerektigini anlatan Kaymakam Ünal Çocuklar atalarinin neler yasadigini kendi pencerelerinden küçük bir çalismayla anlatmaya çalismis. Ayrica ögrencilerimiz hazirladiklari bu sergide tarihi konulari da ögrenme firsati buluyor. Çanakkale destanin günümüz nesillerine en iyi sekilde anlatmamiz gerekiyor. Bu duygu ve düsüncelerimle bu bayragi, bu vatani bize emanet eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve bu ugurda canini veren tüm sehitlerimizi saygi, minnet ve rahmetle aniyoruz. Bu serginin açilmasinda emegi geçen basta okul müdürümüze, ögretmenlerine, ögrencilerimize ve velilerimize çok tesekkür ediyorum” dedi.

Sergiyi çok begendigini söyleyen Belediye Baskani Münür Sahin ise, "Ögrencilerimizin ellerinden çikan çalismalar bizi oldukça heyecanlandiriyor ve gururlandiriyor. Içimizde olanlari özgürce ifade ettigimiz ve farkli bakis açilari türetip bu farkliliklardan beslendikçe egitimde ileriye gidecegiz. Bu sergi verilen egitimin uygulamada amacina ulasmasinin bir göstergesi. Ögrencilerimizi, ögretmenlerini ve velilerimizi basarilarindan dolayi tebrik ediyorum" dedi.

Kaynak: İHA