Zonguldak'ta Çanakkale Sehitleri Anildi

18 Mart Çanakkale Sehitleri düzenlenen programla anildi.

Zonguldak'ta Çanakkale Sehitleri Anildi
18 Mart Çanakkale Zaferi ve Sehitleri Anma günü kapsaminda sehitlik anitinda anma programi düzenlendi.

Programa, AK Parti Zonguldak Milletvekili Muammer Avci, CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyilmaz, Zonguldak Valisi Osman Hacibektasoglu, Il Jandarma Komutani Kidemli Alb. Cezmi Yalinkiliç, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Ismail Hakki Özölçer, Zonguldak Baro Baskani Türker Kapkaç, siyasi partilerin il ve ilçe baskanlari, STK temsilcileri katildi.

Program saygi durusunda bulunulmasinin ardindan Istiklal Marsi’nin okunmasiyla basladi.

Ardindan Zonguldak Valiligi, Zonguldak Belediyesi ve Sehit Aileleri Dernegi çelenk koydu. Günün anlam ve önemini belirten konusmayi yapan Sehit Aileleri Dernegi Baskani Mustafa Yorulmaz, “Türk Ulusu tarih boyunca ülkesinin bütünlügü bagimsizligi ve de halkinin hürriyetini korumak için Çanakkale’de Sakarya meydan muharebesinde Dumlupinar’da ve yurdun her kösesinde nice zaferlerde bir çok sehit vererek tüm dünyaya gücünü ve kararliligini ispat etmistir" dedi.

Ani defterini imzalayan Vali Hacibektasoglu, “Türk milletinin bagimsizlik ve özgürlük mücadelesinin dönüm noktalarindan biri olan 18 Mart Sehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi günü. Bu anlamli günde, vatan için canlarini feda eden kahraman sehitlerimizi saygi-minnet ve rahmetle aniyoruz. Sehidin kavrami sadece bir vatan topragi üzerindeki sinirlarla degil ayni zamanda bir milletin onur, haysiyet ve degerleriyle özdeslesmis bir anlam tasir. 18 Mart Türk Milleti’nin bagimsizlik azmiyle dolup tastigi vatan topraklarina göz diken düsmanlara karsi gösterilen essiz bir direnisin simgesidir. Bu mücadelede yer alan ve gururla canlarini veren sehitlerimiz asla unutulmayacak kadar büyük bir fedakarlik ve kahramanlik sergilemislerdir. Onlar siperlerde, daglarda, ovalarda, denizlerde tüm zorluklara gögüs gererek vatanlarini savundular. Canlarini nesilleri için feda ettiler. Tarih boyunca unutulmayacak bir iz biraktilar. Her bir sehidimiz vatan sevgisi ve özgürlük tutkusuyla yanmis birer mesale gibidir" ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA