Tunceli'de Dilendirilen Ve Çalistirilan Çocuk Bulunmuyor

Tunceli’de yapilan saha taramalari sonucu, dilendirilen ya da çalistirilan çocuk bulunmadigi bildirildi.

Tunceli'de Dilendirilen Ve Çalistirilan Çocuk Bulunmuyor
Tunceli Aile ve Sosyal Hizmetler Il Müdürlügü tarafindan yapilan saha çalismalari ve kamu kurumlarindan teyit edilen verilere göre Tunceli’de dilendirilen, çalistirilan çocuk bulunmuyor. Tunceli Aile ve Sosyal Hizmetler Il Müdürlügüne bagli ’Çocuklar Güvende’ birimi tarafindan il genelinde basta çocuk isçi çalistirilabilecek sektörler düzenli sekilde denetlenirken, emniyet müdürlügü, Is-Kur ve Göç Idaresi ile de koordine saglaniyor.

Verilere iliskin bilgi veren Tunceli Aile ve Sosyal Hizmetler Il Müdürü Seyfettin Özdemir, "Müdürlügümüz bünyesinde Çocuklar Güvende Birimleri var. Bu birimimiz sabah 8, aksam 5 sahada çalisma yürütüyor. Yine il müdürlügümüze bagli 3 sosyal hizmet birimimiz var. Bu merkezlerimizde de Çocuklar Güvende Birimlerimiz mevcut. Bu birimlerimiz saha çalismalari gerçeklestiriyor. Bütün verilen Il Göç Idaresi’nde toplanarak bakanligimiza gönderiliyor. Biz, 16 yas alti çocuklarin çalistirilmasina kesinlikle müsaade etmiyoruz. Ilimizde hem çocuklar dilenmiyor ya da dilendirilmiyor hem de çalistirilmiyor. Bu konuda bir ihbar olmasi halinde aninda degerlendiriyoruz” dedi.

Sahada çalisan ekiplerin çocuk isçi çalistirma potansiyeli olan yerlere iliskin yol haritasi çizdigini hatirlatan Özdemir, “Bu konuda esnaflarimizi ziyaret ediyoruz. Organize sanayi bölgesi, oto sanayi, tekstil fabrikalarini ziyaret ediyoruz. Bu verileri yaptigimiz saha çalismalarinda tespit ettik. Valimiz Bülent Tekbiyikoglu’nun himayelerinde Tunceli’de çocuk çalistirilmasina, dilendirilmesine müsaade etmedik etmeyecegiz de. Bizim bu konudaki nihai kararimiz çocuklari önlenebilir tüm risklerden korumak” seklinde konustu.

Kaynak: İHA