Pakistan, Afganistan'a Düzenledigi Hava Saldirilarinda Hafiz Gul Bahadur Grubu'nu Hedef Aldi

Pakistan, Afganistan topraklarina düzenlendigi hava saldirilarinda Pakistan’da çesitli terör saldiri düzenleyen Hafiz Gul Bahadur Grubu’nu hedef aldigini açikladi.

Pakistan, Afganistan’a düzenledigi hava saldirilarina dair açiklama yapti. Pakistan Disisleri Bakanligi tarafindan yapilan açiklamada, Afganistan topraklarina düzenlenen hava saldirilarinda Pakistan’da çesitli terör saldirilari düzenleyen Hafiz Gul Bahadur Grubu’nun hedef alindigi belirtildi. Saldirilarin istihbarata dayali olarak gerçeklestirildigi aktarilan açiklamada, Hafiz Gul Bahadur Grubu’nun ülkede yasakli olan Tehreek-e-Taliban Pakistan (TTP) ile birlikte yüzlerce sivil ve güvenlik gücünün ölümüne neden olan birçok terör saldirisindan sorumlusu oldugu aktarildi. Pakistan’in son iki yildir TTP’nin de aralarinda bulundugu terör örgütlerinin Afganistan’daki varligina iliskin ciddi endiselerini Afgan hükümetine defalarca ilettigi belirtilen açiklamada, teröristlerin Pakistan’in güvenligi için ciddi bir tehdit olusturdugu ve Pakistan topraklarinda terör saldirilari düzenlemek için sürekli olarak Afgan topraklarini kullandiklari aktarildi.

Saldirilarda 3’ü çocuk 8 kisi hayatini kaybetti

Taliban Sözcüsü Zabihullah Mücahid, yerel saatle 03.00 siralarinda sinirdaki Paktika ve Host vilayetlerindeki sivillere ait evlere düzenlenen saldirilarda 5 kadin ve 3 çocugun hayatini kaybettigini açiklamisti.
Kaynak: İHA