Israil Güçleri Sifa Hastanesi'nde Sivillere Ates Açti

Israil’in Gazze Seridi’nin kuzeyindeki Sifa Hastanesi’ne 7 Ekim’den bu yana düzenledigi 4. baskinda sivillere ates açildi. Çok sayida ölü ve yaralinin oldugu belirtildi.

Israil’in Gazze Seridi’ne yönelik saldirilari 164 gündür sürüyor. Hava saldirilarinin basladigi 7 Ekim tarihinden bu yana bölgeyi kusatan ve sivil yerlesim yerleri, hastaneler ve ibadethaneleri vuran Israil ordusu, dünyanin tepkisine yol açan saldirilarina araliksiz devam ediyor. Israil Basbakani Binyamin Netanyahu’nun güneydeki Refah sehrine operasyon planini onaylamasinin ardindan gözler Refah’a çevrilirken, Israil güçleri bölgenin kuzeyindeki Sifa Hastanesi’ne gece saatlerinde baskin düzenledi.

Israil Savunma Kuvvetleri (IDF) Sözcüsü Daniel Hagari’nin “Hamas’in hastanede yeniden toplandiklarini ve burayi Israil’e yönelik saldirilari yönetmek için kullandiklarini biliyoruz” iddiasi üzerine düzenlenen baskinda Filistinlilere ates açildigi ögrenildi. Gazze’deki Medya Ofisi tarafindan yapilan açiklamada, saldirinin “savas suçu” oldugu vurgulanirken, insansiz hava araçlari ve tanklarin eslik ettigi agir silahli Israil birliklerinin saldiriya geçtigi ve hastanenin içinde ates açarak binlerce insanin hayatini tehdit ettigi kaydedildi. Saldirinin, Israil’in Gazze Seridi’ndeki hastaneleri yok etme niyetini ortaya koydugu belirtilen açiklamada, uluslararasi topluma bir kez daha isgali engelleme ve yok etme savasini durdurmak için acilen müdahale etme çagrisinda bulunuldu.

Yaklasik 30.000 kisi hastanede mahsur kaldi

Filistin Saglik Bakanligi tarafindan yapilan açiklamada ise yerel saatle 02.00’de düzenlenen baskinda çok sayida ölü ve yaralinin oldugu ifade edildi. Hastane avlusunda Israil tanklarinin bulundugu, hastanenin özel cerrahi binasina füze firlatildigi ve ates açildigi belirtildi. Açiklamada, Israil’in saldirilari nedeniyle yerinden edilmis siviller, yaralilar ve saglik personelinin de aralarinda bulundugu yaklasik 30 bin kisinin hastanede mahsur kaldigi bildirildi.

Keskin nisancilarin hareket eden herkesi hedef aldigi aktarilan açiklamada, son baskinin Israil’in 7 Ekim’den bu yana hastaneye düzenledigi 4. baskin oldugu ifade edildi. Israil’in önde gelen medya kuruluslarindan biri olan The Times Of Israel’in Israil ordusuna dayandirdigi habere göre de, Israil, Sifa Hastanesi’nde 80 Filistinliyi tutukladi.

Saldirilarda can kaybi 31 bin 726’ya yükseldi

Filistin Saglik Bakanligi tarafindan yapilan açiklamada, Israil’in 7 Ekim’den bu yana düzenledigi saldirilarda hayatini kaybedenlerin sayisinin 31 bin 726’ya, yaralananlarin sayisinin ise 73 bin 792’ye yükseldigi aktarildi. Açiklamada, son 24 saatte düzenlenen saldirilarda ise 81 Filistinlinin yasamini yitirdigi, 116 Filistinlinin de yaralandigi belirtildi.
Kaynak: İHA