DTSO'nun Kürtçe Seçmeli Ders Seçenlere Tablet Destegi Basvurusu Uzatildi

Diyarbakir Ticaret ve Sanayi Odasi (DTSO) tarafindan 17 Subat 2024 tarihinde baslatilan Kürtçenin Kurmanci ve Zazaki lehçelerinde cseçmeli dersi seçen ögrenciler için tablet kampanyasinda basvurular 15 Mart 2024 tarihi itibariyle sona ermisti. Oda, basvuru tarihini 22 Mart’a kadar uzatti.

DTSO'nun Kürtçe Seçmeli Ders Seçenlere Tablet Destegi Basvurusu Uzatildi
DTSO’dan yapilan açiklamada, Kürtçe seçmeli dersi seçen ögrenciler, aileleri ile birlikte Kurmanci ve Zazaki lehçelerinde hazirladiklari kompozisyonlariyla Diyarbakir Sanayi Mektebi’ne basvuruda bulundugu belirtildi.

Kent merkezinden ve Kurmanci lehçesinden basvurular yogun olarak gerçeklestigi bildirilen açiklamada, kirsal ilçelerden basvurular ve Zazaki lehçesinde basvurular daha düsük kaldigi, kirsal bölgelerdeki ögrencileri desteklemek ve Zazaki lehçesini ögrenmeye ve kullanmaya tesvik etmek amaciyla kampanyanin bir hafta uzatildigi ifadelerine yer verildi.

Açiklamada, su ifadeler yer aldi:

“22 Mart 2024 gününe kadar 13 kirsal ilçeden Zazaki ve Kurmanci lehçelerinde basvurular kabul edilecektir. Merkez Kayapinar, Baglar, Sur ve Yenisehir ilçelerinden ise sadece Zazaki lehçesinde basvurular alinacaktir. Basvurular Diyarbakir Sanayi Mektebi’ne yapilacaktir. Tablet Kampanyasina basvuran ögrencilere tabletleri Nisan ayinda düzenlenecek etkinlik ile verilecektir.”
Kaynak: İHA