Bakan Tunç Açiklamasi '9. Yargi Paketi Çalismalari Devam Ediyor'

Adalet Bakani Yilmaz Tunç, 9. Yargi Paketi’ne iliskin çalismalarin sürdügünü belirterek, "Seçim sonrasi Meclisimizin takdirine taslak çalismamizi sunacagiz" dedi.

Bakan Tunç Açiklamasi '9. Yargi Paketi Çalismalari Devam Ediyor'
Adalet Bakani Yilmaz Tunç, Ankara Hakimevi’nde basin kuruluslarinin temsilcileriyle bir araya geldi. Bakan Tunç, hukuk devletlerinde basinin dördüncü kuvvet oldugunu, kamunun denetimi ve dogru bilgilendirme için basinin önemli bir görevi ifa ettigini vurguladi. Basin kuruluslarinin basta 15 Temmuz darbe girisiminde olmak üzere demokrasinin yaninda durdugunu belirten Tunç, "Basinin demokrasinin yasatilmasi, hukuk devletinin güçlendirilmesi anlaminda görevi yadsinamaz" diye konustu.

Tunç, adaletin tecellisinin hukuk devletinde mümkün oldugunu, bunun için de yarginin tarafsiz ve bagimsiz olmasi gerektigini ifade ederek, buna iliskin mevzuatin iyilestirilmesi anlaminda çok önemli reformlara imza atildigina degindi. 8. Yargi Paketi’nde önemli düzenlemelerin gerçeklestirildigini belirten Tunç, sunlari kaydetti:

"9. Yargi Paketimizin hazirliklari devam ediyor. Meclisin takvimi nedeniyle o pakette yer alamayan birçok husus var. Özellikle Ceza Muhakemesi Kanunu’yla ilgili, cezasizlik algisiyla ilgili bazi yasal düzenleme ihtiyaçlari var. Bununla ilgili taslak çalismalarimizi milletvekillerimizin takdirine sunacagiz. Meclis açildiginda, seçim sonrasi Meclisimizin takdirine taslak çalismamizi sunacagiz."

"Yeni bir anayasaya ihtiyaç oldugunun açik göstergesidir"

Anayasa’da yapilan degisikliklerin darbeci, vesayetçi ruhu tam anlamiyla ortadan kaldirmadigini dile getiren Tunç, "Bu degisiklikler yeknesakligi bozdu. Bu bozukluk devletin kurumlari, yargi kurumlari arasinda görüs farkliliklarina, bazi olaylarda farkli sonuçlara varmalarina neden olabiliyor. O nedenle yeknesakligin ortadan kaldirilmasi, hem darbeci ve vesayetçi ruhun tamamen terk edilmis olmasi ve Anayasamizin darbeciler tarafindan yazilmis olmasi bile yeni bir anayasaya ihtiyaç oldugunun açik göstergesidir" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA