Yildirim Mesken'de Bozbey Coskusu

Bursa Büyüksehir Belediye Baskan Adayi Mustafa Bozbey, Yildirim ilçesi Mesken Mahalle sakinlerinin yogun ilgisiyle karsilasti. Elektrik kesintisinin oldugu meydani telefonlariyla aydinlatan vatandaslarin arasinda yürümekte zorluk çeken Bozbey’e bir vatandasin söyledigi “Gelin ve artik adaleti geetirin” sözü ise kalabaliktan büyük alkis aldi.

Yildirim Mesken'de Bozbey Coskusu
31 Mart yerel seçimlerine dogru geri sayim sürerken seçim çalismalarina hiz kesmeden devam eden Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bursa Büyüksehir Belediye Baskan Adayi, Yildirim’da çok sayida vatandasla bulustu. Mesken Meydani’nda mahalle sakinlerine seslenen Bozbey, elektrik kesintisine ragmen vatandaslarin yogun ilgisiyle karsilasti.

“Bursa’nin yöneticisi yok”

Mesken’in hizmetten uzak kaldiginin altini çizen Bozbey, “Sizleri insan yerine koyup deger veren bir Belediye Baskanina ihtiyaciniz var. Çünkü Bursa’nin yöneticisi yok. Elinizi vicdaniniza koyun ve söyleyin; son 5 senede Mesken’de ne degisti? Bir sey degisti. O da mevcut Tip Merkezi kapatildi. Ama hiç merak etmeyin. Biz geri açacagiz” dedi.

“Mesken’i metroyla tanistiracagiz”

Mahalle sakinlerinin metroya ulasma konusunda çektikleri sikintiya deginen Bozbey, “Sizi ilk defa metroyla tanistiracagiz. Artik Mesken’den metroyla bir yerden bir yere rahatça ulasim saglayacaksiniz. Metro sistemine entegre aglar kurarak sizi metroya ulasma çilesinden kurtaracagiz” diye konustu.

“Bu ülkede kim mutlu?”

Bursa Büyüksehir Belediye Baskan Adayi Mustafa Bozbey, enflasyon ve geçim sikintisina da degindi. Esnaftan is insanina, emeklisinden gencine, çocuklar ve gençler dahil olmak üzere herkesin mutsuz oldugunu vurgulayarak, “Allah askina bu ülkede kim mutlu? Sadece tepede duran bir avuç kisi mutlu. 31 Mart’ta sandiga giderken elimizi vicdanimiza koyup öyle gidelim. Oy kabininin içerisine girdigimizde vicdanimizla bas basa kalip bunlari düsünerek tercihimizi yapalim” ifadelerini kullandi.

“Kimsenin kimseye muhtaç olmadigi bir kent"

Muhtaç olmayan halk ve muhtaç olmayan bir kent olusturacaklarini belirten Bozbey, “Istanbul, Ankara ve Izmir Büyüksehir Belediyeleri’nde yapildigi gibi biz de Bursa’da emekliye ve ihtiyaci olan vatandaslarimiza destek olacagiz. Baslangiçta belki az ama aylik 2 bin lira destek ile onlarin hayata tutunmasini saglayacagiz. Çocuklarina süt içiremeyen, okula gönderirken kahvalti yaptiramayan annelere çare olmak için kimsenin kimseye muhtaç olmadigi bir kent olusturacagiz. Gençlere yeniden hayal kurduracak, herkesin umutlu ve hayal kurabildigi bir kent olusturacagiz” dedi.

Kaynak: İHA