Kule Vinçlere Çarpan Gemiden Denize Düsen Malzemeler Toplaniyor

Kocaeli’nin Körfez ilçesinde kiyidaki 3 kule vinci çarparak deviren konteyner yüklü gemiden denize düsen malzemeler, deniz süpürgeleriyle toplaniyor.

Kule Vinçlere Çarpan Gemiden Denize Düsen Malzemeler Toplaniyor
Olay, dün saat 16.00 siralarinda ilçenin Kirazliyali Mahallesi’nde bulan Evyapport isimli liman isletmesinde meydana geldi. Hong Kong bayrakli "YANG MING" isimli 368 metre uzunlugunda ve 51 metre genisligindeki konteyner yüklü gemi, rihtima aborda olma manevrasi yaptigi esnada kiyidaki kule vince çarpti. Çarpmanin siddetiyle 3 kule vinç büyük bir gürültüyle sirayla devrildi. 137 metre uzunlugundaki vinçlerden birinin kopan kolu, gemi üzerindeki konteynerlerin üzerine düstü. Bu sebeple konteynerlerden bazilari ise denize düstü.

Konteynerlerden denize dökülen malzemeleri temizlemek için Kocaeli Büyüksehir Belediyesi çalisma gerçeklestirdi. Sosis bariyerlerle önlem alindiktan sonra deniz süpürgeleriyle denizdeki malzemeler toplandi. Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Baskanliginin Mavi Takim ekipleri ise denizdeki çalismalara kiyi temizlik çalismalariyla destek oldu.
Kaynak: İHA