Cumhurbaskani Erdogan Açiklamasi 'Türkiye Yüzyili'nin Insasini Da Konya Ile Gerçeklestirecegiz'

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, "Gençligimizden beri girdigimiz her mücadelede Konya’yi dimdik yanimizda bulduk. Konya her zaman bizimleydi. Insallah Türkiye Yüzyili’nin insasini da Konya ile gerçeklestirecegiz. Milletvekilliginde yaklasik yüzde 70 ve Cumhurbaskanliginda yüzde 73 oranlarindaki destekle Konya ahdimize bagli oldugunu bir kez daha ispatladi" dedi.

Cumhurbaskani Erdogan Açiklamasi 'Türkiye Yüzyili'nin Insasini Da Konya Ile Gerçeklestirecegiz'
Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, 31 Mart yerel seçim çalismalari çerçevesinde geldigi Konya’da Kiliçarslan Kent Meydani’nda AK Parti Konya Il Baskanligi tarafindan düzenlenen mitinge katildi.

Meydanda toplanan binlerce vatandas tarafindan coskuyla karsilanan Cumhurbaskani Erdogan, vatandaslari selamladiktan sonra konusmasina geçti.

Konya ile gönül baglarinin çok eskilere dayandigini ifade eden Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, "Gençligimizden beri girdigimiz her mücadelede Konya’yi dimdik yanimizda bulduk. Konya her zaman bizimleydi. Insallah Türkiye Yüzyili’nin insasini da Konya ile gerçeklestirecegiz. Milletvekilliginde yaklasik yüzde 70 ve Cumhurbaskanliginda yüzde 73 oranlarindaki destekle Konya ahdimize bagli oldugunu bir kez daha ispatladi. Emniyetten sordurdum, meydanda ne kadar katilim var diye. Ne dediler, yollar hariç, hava limanindan buraya kadar yollar hariç 110 bin. Konya bu. Her zamanki gibi Konya bu. Sizler bu durusunuzla meselenin sadece seçim sandik degil, asil meselenin kutlu bir davanin sancagini yüceltmek oldugunu tüm dünyaya gösterdiniz. Konyaliya sadakat ve siz bu sadakati bozmayin. Konya’nin 31 Mart’ta da rekor bir oyla belediyecilikte tarih yazacagina inaniyorum. Selçuklu baskenti Konya’ya da bu yakisir. Sehirler içinde emsali bulunmayan Konya’ya milli iradeye sahip çikma konusunda da emsalsiz olmak yakisir. Konevi ile Mevlanalarin yoldasi Konya’ya oy vermek yakisir. Unutmayiniz, Konya sadece kendi sinirlarindan ibaret bir sehir degildir. Anadolu’ya baskentlik, nice sehirlere ev sahipligi yapti. Sadece kendisi kalkinmak ve gelismekle kalmadi, herkese faydasi dokundu. Konya tüm mazlum ve magdurlara el uzatarak yaralarini saran gönüllerini alan sehir vasfini sürdürüyor. Konya Büyüksehir Belediyemiz deprem bölgesinde yapmadik destek birakmadi. Konyali kardeslerimiz de deprem bölgesinde yapmadik destek birakmadi" dedi.



"Artik her bakimda yeni bir seviyeye çikmak, en büyük ekonomi ve önde gelen siyasi güçler arasina girme noktasindayiz"

Konya’dan aldiklari destekle 21 yildir Türkiye’ye hizmet ederken çok yönlü mücadele içinde olduklarini hatirlatan Cumhurbaskani Erdogan, "Ülkenin asirlik ihmal ürünleri ve altyapi eksikliklerini tamamlamak için gece gündüz çalistik, vatan topraklarinin her karisini yatirim ve eserlerle donattik. Hak ve özgürlük ihlallerini telafi edecek reformlari hayata geçirdik. Sen mi yapacaksin? Sen mi edeceksin? Dediler. Vallahi o yapti. Bunlarla kalmadik. Ülkemize yönelik sayisiz saldirinin önüne set çektik, tehditleri bertaraf ettik, emperyalistlerin hedefindeki Türkiye’yi nice tuzaklardan kurtardik. Siyasi, ekonomik ve askeri olarak güçlendirirken memleketin tüm potansiyelini kullandik. Eski Türkiye ile bugünkü Türkiye arasindaki farki en iyi Konya’da görmek mümkündür. Ülkemizi sanayi, ticaret, tarim, turizm, kültür ve sanat sehri Konya’nin 21 yilda kat ettigi mesafenin sahidi sizlersiniz. Geldigimiz noktada artik her bakimda yeni bir seviyeye çikmak, en büyük ekonomi ve önde gelen siyasi güçler arasina girme noktasindayiz. Yeter ki güve ve istikrar iklimini devam ettirebilelim" diye konustu.

Kaynak: İHA