Baskan Yalçin'in Çanakkale Zafer Mesaji

Talas Belediye Baskani Mustafa Yalçin; 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 109. yildönümü münasebetiyle bir mesaj yayimladi.

Baskan Yalçin'in Çanakkale Zafer Mesaji
Mesajinda Çanakkale Zaferi’nin anlam ve önemini vurgulayan Baskan Yalçin; "Sehitlerimizin aziz hatiralarini ebediyete kadar yüregimizde tasimak en basta gelen milli görevimizdir" dedi.

Türk Milleti’nin var olma mücadelesinin Çanakkale’de kahramanlik destanina dönüstügüne vurgu yapan Baskan Yalçin; "Bu güzel vatan için 250 bin sehidin verildigi esine rastlanir bir savas daha yoktur. Gögüs gögüse mücadelenin yasandigi o topraklarda bugün bile hala o günlerin hatiralari canli ve dopdolu olarak hissedilmektedir. Ecdadimiz, kendisinden çok daha güçlü bir orduyu Çanakkale Bogazi’nin serin sularina gömerek, bize gururla anlatacagimiz bir zafer, huzurla yasayacagimiz bir vatan birakmistir" ifadelerini kullandi.

Emanet edilen vatana sahip çikmanin herkesin en basta gelen görevi oldugunun altini çizen Baskan Yalçin; "Vatanini en çok seven, görevini en iyi yapandir. Gerek milli mücadele dönemi sehitlerimizle gerekse de ondan sonra vatan savunmasinda topraga verdigimiz tüm sehitlerimizle helallesmek istiyorsak, görevimizi en iyi sekilde yapmaliyiz. Ancak bu sekilde onlarla helallesmis oluruz. Bu vesile ile basta Çanakkale sehitlerimiz olmak üzere canini vatan için feda eden tüm sehitlerimizi rahmet ve minnetle yad ediyorum. Ruhlari sad, mekanlari cennet olsun” seklinde tamamladi.
Kaynak: İHA