Baskan Uysal Açiklamasi 'Etle Tirnak Gibi Olalim'

Muratpasa Belediye Baskani Ümit Uysal, belediyenin Yenigün Mahallesi’ndeki iftarinda Türkiye’nin yükselmesinin ancak omuz omuza, kol kola vermekle mümkün oldugunu söyleyerek, “Etle tirnak gibi olalim” dedi.

Baskan Uysal Açiklamasi 'Etle Tirnak Gibi Olalim'
Muratpasa Belediyesi, her yil Ramazan ayinda geleneksel olarak düzenledigi iftarlari, her gün ilçenin farkli bir mahallesinde gerçeklestiriyor. Basladigi günden bu yana yogun katilimlarla gerçeklesen iftar sofralarinin bu kez adresi Yenigün Mahallesi kapali pazar yeri oldu. Baskan Uysal’in esi Ümran Uysal’la katildigi iftarda CHP Muratpasa Ilçe yönetimi, siyasi parti temsilcileri, meclis üyeleri, meclis üyesi adaylari, muhtarlar, muhtar adaylari, sivil toplum kurulusu temsilcileri ve çok sayida mahalle sakini yer aldi.

Yenigün’de oruçlar, dualarla açildi. Baskan Uysal burada yaptigi konusmaya mahallelinin tuttugu oruçlarin kabul olmasini ve hayirli bir Ramazan geçirmelerini dileyerek basladi.

Her yil Ramazan sofralarinda bir araya gelmenin dünyalara deger bir duygu oldugunu dile getiren Uysal, “Insanlarimiz mutluysa mutluyuz, onlarda problem varsa bizde de problem var” dedi.

Son dönemde Türkiye’nin büyük badirelerden geçtigini dile getirmesinin ardindan ise Uysal pandemide 25 bin evin kapi koluna maske astiklarini söyledi.



Uysal, sözlerine söyle devam etti:

“Pandemiyi geride biraktik biliyorsunuz, yanginlari geride biraktik. Sükür ki sizden aldigimiz güçle hepsinde dipdiri kaldik. Gün oldu pandemide eczanelerde maske yokken, bizim komsularimizin kapi koluna maske asmamiz nasip oldu. Yangin oldu Manavgat’ta, Gündogmus’ta; milli servet, memleketimizin ortak kiymeti. Yine sizlerden aldigimiz güçle ormanlarimizi koruduk.”

Uysal, yaklasan yerel seçimler öncesi Muratpasa’da taban ittifakinin olustugunu söyledi.

Baskan Uysal, “Omuz omuza beraber mücadelemizi veriyoruz. Kim için, ne için? Türkiye’miz için, insanlarimiz için. Çünkü çok kutuplastik. Birlesmeye çok ihtiyacimiz var” diye konustu.

“Bütün insanlarimiz bizim için özel. Bütün Muratpasalilar bizim basimizin taci” diyen Baskan Uysal, Muratpasa’nin 5 yüz 50 bin nüfusuyla, büyük bir seda yükselteceklerini ve bu sedayi Türkiye’ye örnek göstereceklerini söyledi.

Bu ekonomik sikintilari, kitligi, issizligi asmanin tek yolunun omuz omuza, kol kola vermek oldugunu belirten Uysal, “Hep beraber, etle tirnak gibi olalim. O zaman Türkiye’miz bir yere gelir” dedi.

Kaynak: İHA