Baskan Adayi Geçit, Sahnahan Mahallesi Sakinlerinin Konugu Oldu

Her mahalle toplantisinda vatandaslarin büyük ilgisi ile karsilasan ve son olarak Sahnahan Mahallesi sakinleriyle bir araya gelen AK Parti Yesilyurt Belediye Baskan Adayi Prof. Dr. Ilhan Geçit, “Yesilyurt için ne yapilmasi gerekiyorsa yapilacak; gece gündüze katilmasi gerekiyorsa emin olun katilacak. Ben onun sözünü size veriyorum. Malatya’mizi ve ilçelerimizi birlikte ayaga kaldiracagiz” dedi.

Baskan Adayi Geçit, Sahnahan Mahallesi Sakinlerinin Konugu Oldu
AK Parti Yesilyurt Belediye Baskan Adayi Prof. Dr. Ilhan Geçit, AK Parti Malatya Milletvekili Abdurrahman Babacan, AK Parti Yesilyurt Ilçe Baskani Ramazan Yaylaci ile birlikte olarak Sahnahan Mahallesi sakinlerinin konugu oldu. Yesilyurt’un her bölgesinde düzenlenen mahalle toplantilarinda büyük sevgi gösterileriyle karsilasan Geçit, mahalle sakinlerinin sorun ve taleplerini yerinde dinledi. Mahalle sakinlerinin büyük teveccüh gösterdigi toplantida önemli açiklamalarda bulunan Geçit, bölgenin ciddi problemlerinin oldugunu ve göreve gelmesi durumunda bu problemleri hizlica çözeceklerinin altini çizdi.

Yesilyurt için gecesini gündüzüne katacagina vurgu yapan AK Parti Yesilyurt Belediye Baskan Adayi Prof. Dr. Ilhan Geçit, “Sahnahan’in ciddi problemleri var. Bunlarin basinda da imar sorunu var. Insallah biz göreve geldigimizde tarimsal alanlari koruyarak, buranin imarini hizli biçimde açacagiz. Buranin altyapi problemleri de var. Bunu da biliyoruz. Sami baskanim ile biz bir ekibiz. MASKI ile sizin hizmetleriniz hizli bir sekilde hayata geçirilecek. Sorunlariniz hepsi çözüme kavusacak. Buna yana emin olun. Bizde Sahnahan’in evlatlariyiz. Birçogunuzla hukukum var, agabeylerimizsiniz, büyüklerimsiniz. Sahnahan için ne yapilmasi gerekiyorsa yapilacak; ben onun sözünü veriyorum. Sayin Vekilim de burada, Yesilyurt için ne yapilmasi gerekiyorsa gecemizi gündüzümüze katacagiz” ifadelerini kullandi.

6 Subat depremlerinin Malatya’da büyük yikim yaptigini hatirlatan Prof. Dr. Ilhan Geçit, “Gerçekten 6 Subat’ta yasadigimiz felaket bizlere çok sey kaybettirdi ama çok sey de ögretti. Nasil ayaga kalkacagimizi da ögrendik. Sunu belirtmek istiyorum ki; Merkezi Hükümetimizin destegi olmadan Malatya’nin ayaga kalkmasi veya projelerin hayata geçirilmesi bir hayal. Dolayisiyla, 11 ayda en geç Bakircilar Çarsisi, Kasap Pazari ve Akpinar’i hayata açiyoruz. Iki yilda ise çarsi ve tüm Malatya’nin 6 Subat’tan kaynakli depremin tüm izleri ortadan kaldiracagiz” seklinde konustu.

AK Parti Malatya Milletvekili Abdurrahman Babacan ise, “Belediyeler ile yol yürümenin ne kadar kiymetli oldugunu ben bu 11 ayda gördüm. Büyüksehir’de bir talebimiz oldugunda birlikte uyum içersinde yol yürümenin ne kadar kiymetli oldugunu gördüm. Belediye Baskan aday degisiklikler de iste bu eksiklikleri gördügümüz için oldu. Bu degisiklikleri size ragmen degil, sizin için sizinle birlikte yol yürüdügümüz için oldu. Malatya’mizin ayaga kalmasi ve bu sehirde depremin izlerini biran önce silmemiz gerek. Bunun içinde elimizden ne geliyorsa yaptik, yapmaya da devam edecegiz” dedi.

Kaynak: İHA