Bahçelievler Kent Korusunun Tanitimi Yapildi

Bahçelievler Belediyesi tarafindan kamulastirilan 44 dönümlük atil yerin kent korusuna çevrilecegi tanitim toplantisi yapildi.

Bahçelievler Kent Korusunun Tanitimi Yapildi
Bahçelievler Belediyesi, daha önce fabrika olan ve atil durumdaki 43 dönümlük alani kent korusu haline getirecek. Korunun tanitim programina AK Parti Istanbul Milletvekili Oguz Üçüncü, Bahçelievler Belediye Baskani Hakan Bahadir ve davetliler katildi.

Bahçelievler Merkez Mahallesi, Sehit Ibrahim Koparir Caddesi üzerinde bulunan kent korusu toplam 44 dönümlük alana sahip ve tüm vatandaslara farkli deneyimler sunmasi hedefleniyor. Korunun içinde çocuk oyun alanlari, fitness alani, etkinlik çayiri, piknik alanlari, mescit, hayvanat bahçesi, açik hava sinemasi, pati park ve sosyal tesis bulunacak. Koruda ayrica mevcut bulunan basketbol sahasi, futbol sahasi, tenis kortu ve sera alani korunarak vatandaslarin hizmetine sunulmasi hedefleniyor.

5 yil içinde ilçeye yüzde 10 civarinda yesil alan kazandirdiklarini belirten Bahçelievler Belediye Baskani Hakan Bahadir, “Bugün burada Bahçelievlerli komsularima bir müjdemiz var. Bahçelievler’in ortasinda bir hazine bulduk. Bahçelievler’in ortasinda 44 dönümlük bir koru, 100-120 yillik agaçlarin oldugu bir yer. Yeniden agaç eklemeyecegiz, öyle bir sey yok. Burasi el degistirdi. 105 dönüm civariydi, sahibi 60 dönümü kendine birakti. 44 dönümünü Bahçelievler Belediyesine tapulandirdik. Bahçelievlerli hemsehrilerimin ve komsularimin emrindedir, hayirli ugurlu olsun diyoruz” diye konustu.

Kaynak: İHA