AK Parti IBB Baskan Adayi Murat Kurum Açiklamasi 'Partizanliga Degil, Hizmete Oy Verecegiz'

Kagithane’de düzenlenen ‘Sivas Hemsehri Sahuru’ programinda vatandaslarla bir araya gelen AK Parti IBB Baskan Adayi Murat Kurum, “Partizanliga degil, hizmete oy verecegiz. Çünkü trafik çilesi parti ayrimi gözetmiyor. Bu isin partisi, siyaseti veya ideolojisi yoktur. Bu seçimde, herhangi bir adaya veya partiye degil, kendi hayatimiza, kendi gelecegimize oy verecegiz” dedi.

AK Parti IBB Baskan Adayi Murat Kurum Açiklamasi 'Partizanliga Degil, Hizmete Oy Verecegiz'
AK Parti Istanbul Büyüksehir Belediye (IBB) Baskan Adayi Murat Kurum, Kagithane’de düzenlenen ‘Sivas Hemsehri Sahuru’ programinda vatandaslarla bir araya geldi. Programa Murat Kurum’un yani sira TBMM Eski Baskani Ismet Yilmaz, Istanbul Milletvekili Ismail Erdem, Kagithane Belediye Baskani Mevlüt Öztekin, bakan yardimcilari, siyasi partilerin ilçe baskanlari ve çok sayida vatandas katildi.

Programda ilgiyle karsilanan Kurum vatandaslarla hatira fotografi da çektirdi.

“Sivas’in dört bir yanini millet bahçelerimizle donattik”

Programda konusan IBB Baskan Adayi Murat Kurum, “Bütün sehirlerimize oldugu gibi Sivas’imizin da dört bir yaninda eserler ürettik. Bakanlik görevimde Sivas’imizda tam 30 dev eserimizi kardeslerimize armagan ettik. Sivas’in dört bir yanini millet bahçelerimizle donattik. Altyapi ve üstyapiyi güçlendirdik. 10 bini askin sosyal konutu Sivas’imiza kazandirdik. Binlerce riskli evin ve dükkanin dönüsümünü gerçeklestirdik. Kapali otoparkimizdan tutun da Kale projemize kadar, valiligimizin yanindaki kütüphane, millet bahçesi, Ulu Camii etrafindaki çevre düzenlemesine, Merkez’de, Yenimahalle’de yüzlerce sosyal konutumuzun anahtarlarini Sivasli kardeslerimize teslim ettik. Sosyal donatilardan günes enerjisi santrallerine, kamu binalarina kadar onlarca eserimizin açilisini gerçeklestirdik” dedi.



“Hemsehrilerimizin 5 yildir biriken dertleriyle dertleniyoruz”

Istanbul’a dair daha büyük hedefleri oldugunu dile getiren Kurum, “Bu askla bu sevdayla aziz Istanbul’umuza hizmet etmek için yollardayiz. Istanbullu hemsehrilerimizin 5 yildir biriken dertleriyle dertleniyoruz. Sizlerin canini hiçe sayan, verdigi vaatleri unutan, kentsel dönüsümü ciddiye almayan mevcut CHP’li IBB yönetiminden 31 Mart aksami Sivasli kardeslerimizle birlikte kurtulacagiz. 31 Mart’ta Istanbul’umuzu güvenli bir limana yanastiracagiz. 1 Nisan’da göreve gelir gelmez de Istanbul’da ilk önceligimiz kentsel dönüsüm olacak. Istanbul’da 650 bin konutu dönüstürecegiz. Projelerimizi süratle yapacagiz. Istanbullu kardeslerimizi güvenli, huzurlu yuvalarina kavusturacagiz” seklinde konustu.



“Bu ilgisiz yönetimden dolayi Istanbul’umuz trafik sikisikligi yasiyor”

Kentsel dönüsümle birlikte, ulasim ve trafik sorununu da çözüme kavusturacagini belirten diyen Kurum, sözlerini su sekilde sürdürdü:

“Istanbul’da bir yerden bir yere gitmek artik çilenin de ötesine geçti, resmen iskenceye dönüstü. Ramazan ayinda bunu çok daha iyi, çok daha açik bir sekilde tecrübe ediyoruz. Iftar saatlerinde Istanbul’umuzdaki trafik sikisikligi yüzde 85 oranlarina variyor. Kardeslerimiz iftar saatlerinde evine yetismek, ezan okunmadan önce sicacik ramazan pidesini alip evine varmak, huzur içinde orucunu açmak istiyor. Ama bu ilgisiz yönetimden dolayi Istanbul’umuz trafik sikisikligi yasiyor. Evine varamiyor; esiyle, çocuklariyla ayni anda orucunu açamiyor. Istanbullu hemsehrilerimin ömründen ömür çalan bu trafik çilesini bitirecegiz. Bunu da 1 Nisan’dan sonra yeni metro hatlariyla, 2 yakaya yapacagimiz tünellerle, kavsaklarla, yeni otobüs ve metrobüs filolariyla yapacagiz. Milletimizin karari, azmi, arzusu dogrultusunda, 31 Mart Gecesi fetret dönemini hep birlikte bitirecegiz. 1 Nisan sabahi Istanbul bu hantal ve ihmalkar anlayistan tamamen kurtulacak.”

“Partizanliga degil, hizmete oy verecegiz”

Demokrasinin yerelde basladigini söyleyen Kurum, “Demokrasi yerelde baslar anlayisiyla, demokrasimizin güçlenmesi, sehirlerimizin kalkinmasi için milli irademizi sandiga yansitacagiz. Son 22 yildir oldugu gibi, tercihimizi yine eserden, gerçek belediyecilikten yana; yine milletten, Istanbul’dan yana kullanacagiz. Ancak, o güne kadar benim Sivasli kardeslerimden bir ricam var. Lütfen, gidilmedik ev, çalinmadik kapi birakmayalim. Tüm kardeslerimizin gönüllerine girelim. Istanbul bizim. Istanbul hepimizin. Dünyanin gözbebegi olan bu sehrin yükünü hep birlikte sirtlanacak, bu sehri, yasam kalitesiyle, güvenli binalariyla, tarihi mirasiyla dünyanin en yasanilir kentlerin arasina en üst siralara tasiyacagiz. Bunun için, gelin, Istanbul hayalimizin etrafinda hep birlikte kitlenelim. Oy kullanirken, Istanbul’a, gelecegine, vizyona, projeye, esere, hizmete, emege oy verelim. Oy kabinine girdigimizde karsimizda iki seçenek olacak! Ya hayatimizi her aniyla kolaylastiracak olana ya da günden güne zorlastiranlara oy verecegiz. Ya Istanbul’u ihya etmeye çalisana, ya da 5 yildir oldugu gibi Istanbul’u imha etmeye çalisanlara oy verecegiz. Partizanliga degil, hizmete oy verecegiz. Çünkü trafik çilesi parti ayrimi gözetmiyor. Bu isin partisi, siyaseti veya ideolojisi yoktur. Bu seçimde, herhangi bir adaya veya partiye degil, kendi hayatimiza, kendi gelecegimize oy verecegiz. Yavrularimizin istikbaline oy verecegiz” ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA