ZBEÜ'de Dünya Matematik Günü Etkinlikleri Gerçeklestirildi

ZBEÜ Fen Fakültesi Matematik Bölümü ve Matematik Toplulugu tarafindan matematigin daha fazla sevilmesi, anlasilmasi, eglenceli ve estetik yönlerinin görülmesi, tarih boyunca birçok kesif ve yenilige temel olusturdugunun fark edilmesi ve diger disiplinlerle iliskisinin anlasilmasi amaciyla "Dünya Matematik Günü" etkinligi düzenlendi.

ZBEÜ'de Dünya Matematik Günü Etkinlikleri Gerçeklestirildi
Tahir Karauguz Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinlige Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektör Yardimcilari Prof. Dr. Senol Hakan Kutoglu, Prof. Dr. Servet Karasu, Fen Fakültesi Dekani Prof. Dr. Kadir Demir, ZBEÜ Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Fikret Gölgeleyen, Matematik Bölüm Baskani Prof. Dr. Yusuf Kaya, çesitli bölümlerden ögretim elemanlari, ögretmenler ve ögrenciler katildi.

Etkinlik, Matematik Toplulugu üyelerinin hazirladigi materyallerin sunuldugu stant açilisiyla basladi.

Topluluk üyeleri, stantlarda matematigin önemini, renkli, estetik ve eglenceli yanlarini göstermeye çalisti. Etkinlik kapsaminda ZBEÜ Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Fikret Gölgeleyen’in "Lebombo Kemiginden Kuantum Bilgisayarlara Matematiksel Düsüncenin Serüveni" adli sunumu yogun ilgi gördü.ZBEÜ Fen Fakültesi Matematik Bölümünden Dr. Ögr. Üyesi Can Murat Dikmen, "Bazi Fraktaller ve Fraktal Boyut" adli bir sunum yaparak klasik geometrideki sekillerden farkli olan fraktallerin yapisindan ve fraktal boyutundan bahsetti.

ZBEÜ Matematik Bölümü mezunu olan is insani Oguzhan Herkiloglu ise "Matematik ve Diger Disiplinler" adli sunumunda is hayatinda matematigi kullandigi alanlardan bahsederek matematigin diger disiplinlerle iliskisine dair kariyer odakli bir konusma yapti.

Etkinlik, belge takdimiyle sona erdi.
Kaynak: İHA