Gurbetten Zara'ya Uzanan Yardim Eli

Almanya’da ikamet eden iki Sivasli gurbetçi, Zara ilçesine bir tir engelli medikal ürünü gönderdi.

Gurbetten Zara'ya Uzanan Yardim Eli
Yardimsever Sivasli iki gurbetçi, Almanya’da baslattiklari bagis çalismasi ile tekerlekli sandalye, hasta yatagi, akülü araç ve engelli medikal ürünlerinden olusan bagis tirini Zara ilçesine gönderdi. Zara Belediyesi Sosyal isler Müdürlügü tarafindan teslim alinan ürünler, tespit edilen vatandaslara dagitimi gerçeklestirildi.

Konu hakkinda açiklama yapan Zara Belediye Baskani Fatih Çelik, “Kiymetli hemserim Cengiz Simsek ve Yakup Karatas beye çok tesekkür ediyorum, Almanya’da bir organizasyon gerçeklestirerek, bir yil süre içerisinde Zarali, Sivasli olmak üzere Türkiye’den oraya giden tüm gurbetçilerimizin yardimlariyla ilçemize bir tir akülü araba, tekerlekli sandalye, engelli vatandaslarimizin ihtiyacini kapsayacak bir çok ürünü dün itibariyle teslim aldik. Çok kiymetli hemserilerimize araçlarini ve temel ihtiyaçlari olan ürünlerin dagitimini gerçeklestirdik. Almanya’da yasayan Türk vatandaslarimiza, sükranlarimi sunuyorum” dedi.

“Bir senedir bu organizasyon isiyle ugrasiyorum”

Bir senedir bu organizasyon isiyle ugrastigini ifade eden Cengiz , “Çaba gösterdik, malzemeleri buraya getirmek için. 9 aylik bir rahatsizlik sürecim oldu ama Allah’in izniyle toparladik malzemeleri, getirdik buraya” diye konustu.

“Elimden geldigince yardimci olmaya çalistim”

Elinden geldigince yardimci olmaya çalistigini söyleyen Yakup Karatas da, “Elimden geldigince yardimci olmaya çalistim. Bugün burada da, bilhassa bir kiz çocuguna arabasini teslim ettigimizde emegimizin karsiligini aldigimiza inaniyoruz. Emegi geçen herkesten Allah razi olsun” dedi.

Kaynak: İHA