Yozgat'ta Alo Fetva Hattina Günlük Bin 500 Çagri Ulasiyor
Yozgat’ta il müftülügünce vatandaslardan gelen yogun taleplere daha hizli cevap verebilmek amaciyla kurulan Alo 190 Fetva Hattina, ramazan ayinda günde bin 500 çagri ulasiyor.

Hatti arayanlar zaman zamanda sakiz çignemek, burun spreyi kullanmak ve kan aldirmak orucu bozar mi? ve sahurda ezan bitene kadar yemek yenilir mi gibi ilginç sorulari görevlilere yöneltiyorlar.
“Vatandaslar Alo 190 Fetva Hattini benimsedi”
Yozgat Il Müftüsü Ali Gülden, Alo 190 Fetva Hatti’nin hafta içi her gün mesai saatleri arasinda hizmet verdigini söyleyerek, “Müftülügümüzde bayanlara ve erkeklere olmak üzere iki ayri alanda fetva veriliyor. Ilimiz genelinden gelen fetvalara hafta içi mesai saatleri içinde her gün bu hizmet sunulmaktadir. Ilimizde günlük bin 500 fetva geliyor. 09.00-17.00 saatleri arasinda telefonlarin biri kapanip digeri açiliyor. Büyük bir yogunluk oluyor ve arkadaslarimiz da bu yogunlukta nöbet usulü ile vatandaslarin sorularini cevapliyorlar. Türkiye’nin dört bir kösesinde bu hizmet yürütülmekte, ilimizde de aktif bir sekilde zamanin tamami fetva hizmetine ayrilmis bir durumda. Insanlarimiz bu hizmeti benimsediler. Hizmetimiz verili bir sekilde devam ediyor.” dedi.
“Hatta ilginç sorular da geliyor”
Hatti arayanlardan zaman zaman ilginç sorularla da karsilastiklarini belirten Müftü Gülden, “Ramazan ayi geldiginde özellikle orucu bozan ve bozmayan durumlar üzerinde konular üzerinde duruluyor. Bunun disinda sakiz orucu bozar mi, kan vermek ya da burun ve kulak spreyi gibi sorular da Alo 190 Fetva Hattimiza sorulmak suretiyle arkadaslarimiz tarafindan cevaplaniyor. Ancak sorularin bir bölümü zekat üzerine geliyor. Bu ayda fitir sadakasi öne çikiyor. Oruç tutamayanlarin fidyeleriyle ilgili sorular geliyor, kime, nasil verilecek gibi. Bunun üzerine arkadaslarimiz bilgilendirmeler yapiliyor. Sistem çok güzel bir sekilde isliyor. Vatandaslarimizin ilgi ve alakalari hattimiza çok yüksek. Arkadaslarimiz da kesintisiz belirlenen saatler içinde çalismalarini sürdürüyor.” ifadelerine yer verdi.
