Tayland'da Savas Gemisinden Kazayla Ateslenen Top Mermisi Baska Bir Gemiye Isabet Etti Açiklamasi 13 Yarali

Tayland Donanmasi’na ait bir savas gemisinden kazayla ateslenen top mermisi, baska bir savas gemisine isabet etmesi sonucu 2’si agir olmak üzere 13 asker yaralandi.

Tayland'da Savas Gemisinden Kazayla Ateslenen Top Mermisi Baska Bir Gemiye Isabet Etti Açiklamasi 13 Yarali
Tayland’in Chonburi eyaletinde yer alan Sattahip Deniz Üssü’nde yerel saatle 11.50 siralarinda Tayland Donanmasi’na ait bir savas gemisinden kazayla ateslenen top mermisi, baska bir savas gemisine isabet etti. HTMS Chonburi gemisinden henüz nedeni tespit edilemeyen bir atesleme sonucu firlayan top mermisinin ayni limanda bulunan HTMS Khirirat gemisine isabet etmesi sonucu yangin çikti. Hasar alan HTMS Khirirat gemisinde çikan yanginda 2’si agir olmak üzere 13 asker yaralandi.

Olay yerine çok sayida itfaiye ve ambulans sevk edilirken, Tayland Donanmasi olayla ilgili henüz resmi açiklama yapmadi.

Top mermisinin ateslendigi HTMS Chonburi gemisinin dün aksam askeri tatbikattan üsse döndügü ve mühimmatini bosaltilmamis oldugu ifade edildi. Kazanin yasandigi donanma üssünün çevresi güvenlik çemberine alinirken, kazayla ilgili sorusturma baslatildi.
Kaynak: İHA