Kizilay'dan Üniversite Ve Hastaneye Konfeksiyon Magazasi

Kizilay Bitlis Subesi tarafindan Bitlis Eren Üniversitesi ile Bitlis-Tatvan Devlet Hastanesindeki ihtiyaç sahipleri için konfeksiyon magazasi açildi.

Kizilay'dan Üniversite Ve Hastaneye Konfeksiyon Magazasi
Kizilay, Bitlis Eren Üniversitesi ve Bitlis-Tatvan Devlet Hastanesi arasinda imzalanan protokol kapsaminda olusturulan 2 butik magazasi, kurdele kesimi ile açildi. Ilk açilis Bitlis Eren Üniversitesi Rahva yerleskesinde gerçeklestirildi.

Bitlis Valisi Erol Karaömeroglu, Kizilay’in son zamanlarindaki gelisimine vurgu yaparak, “Basi rahmet, ortasi magfiret, sonu da cehennemden kurtulus olan mübarek Ramazani serifi idrak ediyoruz. Biliyorsunuz Kizilay’imiz sadece Türkiye’de degil, dünyanin herhangi bir bölgesinde olan afetlere, depremlere, olaganüstü durumlara kosan uluslararasi bir yardim kurulusumuzdur. Dünyada markalasmis stratejik bir kurulusumuzdur. Deprem, yangin ve sellerdeki yardim elimizdir. Allah bugün burada açacagimiz Kizilay Butigimizi de hayirli ugurlu etsin. Gençlerimizin ihtiyaç duyacagi tüm giyim malzemelerine erisebilecegi bir mekân açiyoruz. Allah hayirli ugurlu etsin” dedi.

Açilisin ardindan butigi gezen protokol üyeleri daha sonra Bitlis-Tatvan Devlet Hastanesine geçerek yine burada hazirlanan ve içerisinde çocuk ve yeni dogan malzemelerinin yer aldigi butigin açilisi gerçeklestirildi.

Açilisa Bitlis Valisi Erol Karaömeroglu, Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necmettin Elmastas, Türk Kizilay Denetleme Kurulu Üyeleri Hüseyin Can ve Ismail Hakki Turunç, Bitlis Sube Baskani Ali Cengiz, Il Özel Idaresi Genel Sekreteri Adem Aydogdu, Bitlis-Tatvan Devlet Hastanesi Bashekimi Gökmen Reyhanli, Il Müftüsü M. Faysal Geylani, AK Parti Il Baskani Kadir Köstekçi, bazi kurum ve STK temsilcileri ile Kizilay gönüllüleri katildi.

Kaynak: İHA