Kaymakam Ve Baskan Brosür Dagitip Bagimliliga Dikkat Çekti

Çorum’un Alaca ilçesinde bagimlilik ve zararli maddelere dikkat çekerek toplumda farkindalik olusturmak amaciyla kaymakam ve belediye baskani caddede brosür dagitti.

Kaymakam Ve Baskan Brosür Dagitip Bagimliliga Dikkat Çekti
Ilçe Bagimlilikla Mücadele Toplantisi Alaca Kaymakami Hicabi Temür baskanliginda yapildi. Toplantiya Belediye Baskani Halil Ibrahim Saltu’nun yani sira ilgili kamu kurum ve kuruluslarinin temsilcileri katildi.

Toplantida; uyusturucu, alkol, tütün gibi madde bagimliliklari ile kumar, teknoloji bagimliligi gibi davranissal bagimliliklarla mücadele konusunda ilçede bugüne kadar yapilan ve yapilacak olan çalismalar degerlendirilirken, alinmasi gereken koruyucu ve önleyici tedbirler, verilecek egitimlerin planlanmasi üzerinde duruldu. Cumhuriyet meydaninda yapilan toplanti sonrasi vatandaslara kaymakam Hicabi Temür ve Belediye Baskani Halil Ibrahim Saltu tarafindan brosür dagitildi.

Bagimlilik ve madde zararlilarinin ülkemizin karsi karsiya bulundugu en büyük tehditlerden biri oldugunu belirten kaymakam Temür ve baskan Saltu, “Bu illet, bütün toplumu, ama özellikle gençleri hedef almaktadir. Bu sorunla mücadelede basarili olabilmek için, öncelikle ne kadar ciddi bir mesele ile yüz yüze oldugumuzu kavramamiz, bunu bütün kalbimizle hissetmemiz; sonra da hep birlikte bu illetle savasmamiz gerekmektedir. Toplumun tüm kesimlerini bu zararli aliskanliklar ve bagimliliktan uzak tutmak için her türlü çabayi gösterecegiz. Polisimiz, jandarmamiz ve devletimizin sorumlu birimleri her türlü mücadeleyi yapacak” ifadelerini kullandilar.
Kaynak: İHA