Kars'ta 3 Kafadar Dolandirici Suçüstü Yakalandi

Kars’ta 3 kafadar dolandirici, ‘hayvan alacagiz’ diyerek dolandirdiklari kisinin parasiyla kuyumcudan altin alirken suçüstü yakalandi.

Kars'ta 3 Kafadar Dolandirici Suçüstü Yakalandi
Kars Il Emniyet Müdürlügü Asayis Sube Müdürlügü ekipleri dolandiricilik faaliyetlerinin engellenmesine yönelik çalisma baslatti. Sosyal medya üzerinden hayvan satis ilanini görerek Sanliurfa’dan Kars’a gelen M.B., hayvan alim-satim konusunda süpheli 3 kisi ile 5 milyon liraya anlasti. M.B. süphelilerle kentte bir kafede görüserek paranin 500 bin lirasini banka üzerinden gönderdi.

Süpheliler M.B.’yi bir süre kafede oyaladiktan sonra ortadan kayboldu. Bunun üzerine M.B. durumu polise bildirdi. Dolandiricilari yakalamak üzere harekete geçen polis, süphelilerin önceden de haklarinda çok sayida dolandiricilik suçundan islem yapilan E.Ç., M.K. ve I.C. oldugunu tespit etti.

Altina yatirim yaptiklari ortaya çikti

Süphelileri yakalamak üzere harekete geçen polis, süphelileri aldiklari parayla bir kuyumcuda altin almak üzereyken suçüstü yakaladi. E.Ç., M.K. ve I.C.’nin yapilan üst aramalarinda ise suçtan elde edildigi degerlendirilen 40 bin lira ve bin 500 dolar ele geçirildi. Daha önceden haklarinda ’dolandiricilik’ suçundan 4 kez islem yapilan dolandiricilarin, dolandirdiklari paralarla altin aldiklari ve altina yatirim yaptiklari ortaya çikti.

Gözaltina alinarak Il Emniyet Müdürlügüne getirilen süphelilerin emniyetteki islemleri devam ediyor.
Kaynak: İHA