Hastanedeki Silahli Saldirida Tutuklu Sayisi 5'E Yükseldi

Denizli Pamukkale Üniversitesi Hastanesi kantininde 7 kisinin yaralandigi silahli saldirida tutuklu sayisi 5’e yükseldi. Adli kontrolle serbest birakilan ve azmettirici oldugu iddia edilen süpheli ile faillerin kaçtigi araci kullanan soför, yapilan itiraz üzerine yeniden gözaltina alinarak tutuklandi.

Hastanedeki Silahli Saldirida Tutuklu Sayisi 5'E Yükseldi
Denizli Pamukkale Üniversitesi Hastanesi kantininde 1 Mart günü meydana gelen olayda, eglence mekani isleten ve hastanede tedavi gören yakinlarini ziyarete gelen gruba iki kisi tarafindan gerçeklestirilen silahli saldirida 7 kisi yaralandi. Olayin ardindan harekete geçen Denizli Il Emniyet Müdürlügü Asayis Sube Müdürlügü Cinayet Büro Amirligi, sorusturma için özel bir ekip kurdu. Çevredeki tüm güvenlik kameralarini inceleyen ekip, olayin faillerinin Mustafa A. (24) ve Mustafa B. (20) oldugunu belirledi. Süphelilerin geldikleri araci da tespit eden ekipler, araca sahte plaka takildigini ve sürücünün Ali A. (25) oldugunu tespit etti. Ekipler, arastirmayi derinlestirdiklerinde olaya dahil oldugu degerlendirilen Orhan K. (41) ve olayda yaralanan Sefikcan U.’ya (21) ulasti. Cinayet Büro Amirligi ekipleri tarafindan ortaya çikarilan detayda, olayda yaralanan Sefikcan U.’nun süphelilere sürekli bilgi akisi sagladigi, olayin gerçeklestigi gün saldirinin olacagini bildigi ve hastanede olduklari bilgisini yine kendisinin söyledigi ortaya çikti.

Es zamanli operasyonla gözaltina alinan 5 süpheli, emniyetteki islemlerinin ardindan genis güvenlik önlemleri altinda adliyeye sevk edildi. Savcilik ifadelerinin ardindan mahkemeye çikarilan 5 süpheliden saldiriyi gerçeklestiren Mustafa A. ve Mustafa B. ile muhbirlik yapan Sefikcan U. tutuklandi. Diger süpheliler Orhan K. ve soförlük yapan Ali A. ise adli kontrol sartiyla serbest birakildi. Olayin azmettiricisi oldugu iddia edilen Orhan K. ile faillerin kaçtigi araci kullanan Ali A.’nin serbest birakilmasina itiraz edildi. Yapilan itiraz üzerine dün yeniden gözaltina alinan sevk edildikleri mahkemece tutuklanmasinin ardindan olayda tutuklu sayisi 5’e yükseldi.
Kaynak: İHA