Bakan Uraloglu Açiklamasi 'Turistik Dogu Ekspresi Ile 11 Bin 611 Yolcu Seyahat Etti'

Ulastirma ve Altyapi Bakani Abdulkadir Uraloglu, turistik tren seferlerine ilginin yogun oldugunu belirterek, "Turistik Dogu Ekspresi, Ankara-Kars yönünde 42, Kars-Ankara yönünde 42 olmak üzere toplam 84 tren sefer yapti. Dönem sonu itibariyla bu seferlerde 11 bin 611 yolcu seyahat etti. Ankara-Diyarbakir-Ankara Turistik Treni ve Ankara-Tatvan-Ankara Turistik Treni isletilmeye baslanacak" dedi.

Bakan Uraloglu Açiklamasi 'Turistik Dogu Ekspresi Ile 11 Bin 611 Yolcu Seyahat Etti'
Bakan Uraloglu, son 22 yildir demir yolu sektörüne yapilan yatirimlarla yüksek hizli ve hizli demir yolu hatlarini yayginlastirirken mevcut konvansiyonel hatlarin da

kalitesinin artirildigina dikkati çekerek, bu hatlarda turizme yönelik seferlerin isletilmeye baslandigini belirtti.

Trenin sadece bir ulasim araci degil, turizmin canlandirilmasindan sanatin çesitli alanlarinin gelistirilmesine kadar çok önemli firsatlar sunan bir araç oldugunu vurgulayan Uraloglu, bu dogrultuda Ankara-Kars parkurunda Dogu Ekspresi’ne alternatif olarak turizm amaçli Turistik Dogu Ekspresi’nin sefere konuldugunu hatirlatti. Uraloglu, sezon seferlerine iliskin bilgi vererek, "Turistik Dogu Ekspresi, Ankara-Kars yönünde 42, Kars-Ankara yönünde 42 olmak üzere toplam 84 tren sefer yapti. Dönem sonu itibariyla bu seferlerde 11 bin 611 yolcu seyahat etti" diye konustu.

Turizm amaçli isletmeye alinan Turistik Dogu Ekspresi’nin yaklasik üçer saat durdugu Erzincan, Erzurum, Iliç, Divrigi ve Sivas’ta yolcularin Anadolu’yu kesfederken bölgenin ekonomik, sosyal ve kültürel hayatina hareketlilik getirdigine dikkati çeken Uraloglu, bu sayede bölgenin potansiyelinin harekete geçirilmesine de katki sunuldugunu dile getirdi.

"Seyahat severlere iki yeni rota geliyor"

Anadolu’yu trenle kesfetme amaciyla yola çikacak gezginlere bir müjdelerinin daha oldugunu vurgulayan Uraloglu, "Seyahatsever gezgin vatandaslarimiza yepyeni iki rota daha sunuyoruz. Ankara ile Diyarbakir arasinda Ankara-Diyarbakir-Ankara Turistik Treni, Ankara ile Tatvan arasinda ise Ankara-Tatvan-Ankara Turistik Treni isletilmeye baslanacak. Turistik trenler, ev konforunda seyahat olanagi saglayan 9 yatakli vagon ile yemekli vagondan olusacak" ifadelerini kullandi.

Trenlerin geçtigi yol üzerindeki molalarda dogal, tarihi ve kültürel degerleri görme imkani sunulacagini belirten Uraloglu, sunlari kaydetti:

"Ankara-Diyarbakir-Ankara Turistik Treni baskentten 19 Nisan Cuma günü saat 15.55’te, Diyarbakir’dan ise 21 Nisan Pazar günü saat 12.00’de hareket edecek. Ankara-Diyarbakir seferinde tren Malatya’da 3 saat, Diyarbakir-Ankara seferinde ise Yolçati’da 4 saat, Kayseri’de 3 saat turizm amaçli duracak. Ankara-Tatvan-Ankara Turistik Treni ise Ankara’dan 17 Nisan Çarsamba günü saat 15.55’te, Tatvan’dan ise 19 Nisan Cuma günü 06.35’te hareket edecek. Ankara-Tatvan seferinde Elazig’da 4 saat, Tatvan-Ankara seferinde Palu’da 3 saat, Elazig’da 4 saat ve Kayseri’de 3 saatlik turizm amaçli durus yapilacak. Trenlerimiz, hazirana kadar belirli günlerde karsilikli hizmet verecek ve belirli merkezlerde duracak. Bu trenlerin bilet satislari ise bu hafta basladi.

"
Kaynak: İHA