Singapur Matematigi Egitim Zirvesi Düzenlendi

Modern Müfredat vizyonu kapsaminda basarisi dünyaca kanitlanmis Singapur Matematigi CPA yaklasimini anaokulu ve ilkokul kademelerinde baslatan Medicana Egitim Grubu MBA Okullari, Singapur Matematik egitiminin temel prensiplerini ve modelini paylasmak adina MBA Halkali Atakent Kampüsünde Singapur Matematigi zirvesi düzenleyerek bir ilke imza atti.

Singapur Matematigi Egitim Zirvesi Düzenlendi
Anaokulu ve ilkokul ögretmenlerinin katilim gösterdigi zirve ögrenci orkestrasinin sergiledigi canli müzik performansi ile baslarken drama ve spor etkinligi ile matematigin tüm branslari kapsayan evrensel gücüne vurgu yapildi. MBA Okullari Genel Müdür Yardimcisi Duygu Kiliç’in ‘Içindeki Matematik Dehasiyla Tanismaya Hazir Misin?’ konusmasiyla devam eden egitim zirvesinde global müfredat içeriklerinin, uluslararasi is birliklerinin, yüksek akademik performansin dört dilinin ve çift dilli Matematik egitiminin önemine yer verildi.



“Matematiksel düsünme sistematigine sahip olacaklar”

Egitim zirvesinde Singapur CPA Yaklasiminin felsefesini, dünyadaki sonuçlarini, uygulama örneklerini ve nitelikli Matematik ders tasarimlarinin olmazsa olmazlarini MBA Okullari Bilim Kurulu Üyesi ve ODTÜ Matematik ve Fen Bilimleri Egitimi Bölümü Ögretim Üyesi Prof. Dr. Ayhan Kürsat Erbas ögretmenlerle paylasti.

Matematik basarisinda Singapur CPA yaklasiminin PISA sonuçlarina olan olumlu etkilerine de yer veren Erbas, "MBA Okullari ögrencileri Singapur Matematigi ile somut, resimsel ve soyut basamaklardan olusan içerik tasarimi basamaklariyla dünya çapinda kanitlanmis bir metodolojiyle ve kaynaklarla Matematigi ezberci bir sistemden uzak, derinlemesine ögrenecekler ve böylece Matematik dili yeterliliklerini akademik performanslarini pozitif katki saglayacak sekilde gelistirecekler, nitelikli bir Matematik egitimiyle matematiksel düsünme sistematigine sahip olacaklar" dedi.

Kaynak: İHA