Samsun Iklim Degisikligi Zirvesi

"Geri Dönüsen Sehir Samsun" isimli proje kapsaminda "Samsun Iklim Degisikligi Zirvesi" gerçeklestirildi.

Samsun Iklim Degisikligi Zirvesi
Israfi önlenmek, kaynaklarin daha verimli kullanilmasini saglamak atik olusumunu engellenmek veya minimize ederek ögrencilerde çevre bilinci olusturmak, enerji tüketim miktarlarini azaltmak, sürdürülebilir su kullanimi ve iklim degisikligi konularinda farkindalik kazandirmak amaciyla Samsun Il Milli Egitim Müdürlügünce hayata geçirilen "Geri Dönüsen Sehir Samsun" projesi kapsaminda Samsun Iklim Degisikligi Zirvesi düzenlendi.

TEMA Vakfi is birligiyle düzenlenen programda çevre bilincinin artirilmasi, enerji verimliligi ve tasarrufu, su kaynaklarinin korunmasi, hava, su ve toprak kirliligi ile mücadele, geri dönüsüm ve sifir atik gibi konularla ilgili uzman kisiler tarafindan konusmalar gerçeklestirildi.

Okul yöneticileri ve ögretmenlerin katilimiyla düzenlenen iklim zirvesinde; Samsun Il Milli Egitim Müdürü Dr. Murat Agar, TEMA Vakfi Samsun Il Temsilcisi Leman Özay, OMÜ Cografya Egitimi ABD Baskani Prof. Dr. Cevdet Yilmaz, Samsun Büyüksehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Baskani Ali Tulumen, Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Il Müdür V. Tevfik Akçay, Samsun Üniversitesi Meteoroloji Mühendisligi Bölümü Baskani Doç. Dr. Meral Demirtas ve konuk konusmaci TEMA Vakfi Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Özgür Bolat birer konusma yapti.
Kaynak: İHA