'12 Mart Istiklal Marsi'nin Kabulü Ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü' Konulu Panel Düzenlendi

Adiyaman Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Bilim ve Sanat Platformu’nun katkilariyla “12 Mart Istiklal Marsi’nin Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü” adli panel düzenlendi.

'12 Mart Istiklal Marsi'nin Kabulü Ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü' Konulu Panel Düzenlendi
Vehbi Koç Konferans Salonu’nda düzenlenen panele Cumhuriyet Bassavcisi Gökhan Sahin, Adiyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Kelles, Rektör Yardimcilari Prof. Dr. Murat Aydin, Prof. Dr. Selcen Yüksel Perktas, Il Milli Egitim Müdürü Ali Tosun, Rektör Danismani Ögr. Gör. Harun Tekin, üniversite akademik ve idari çalisanlari ile ögrenciler katildi.

Saygi Durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasinin ardindan Hakan Çaliskan’in moderatörlügünde baslayan programda, panelistler tarafindan Istiklal Marsi’nin Türk dünyasinin destani niteliginde bir mutabakat metni olduguna vurgu yapildi.

Panelistlerden Dicle Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Ögretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Ugurlu Arslan tarafindan “Mehmet Akif’in gençlik idealleri”, Adiyaman Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Ögretim Üyesi Doç. Dr. Murat Yolun tarafindan “Istiklal Marsi’nin milli mücadeledeki yeri ve cumhuriyet Türkiye’sindeki önemi”, Adiyaman Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Ögretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Karabulut tarafindan ise “Istiklal Marsi’ndaki imgeler” konulu sunumlar gerçeklestirildi.

Konusmalarin ardindan soru-cevap kismina geçilen panel plaket takdimi ile devam etti. Cumhuriyet Bassavcisi Gökhan Sahin, Adiyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Kelles, Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Murat Aydin ve Il Milli Egitim Müdürü Ali Tosun tarafindan panelistlere plaketleri takdim edildi.
Kaynak: İHA