Karaman'da Kendi Yumurtalarini Üretmeleri Için Köylülere Tavuk Ve Horoz Dagitildi

Karaman Ziraat Odasi, kirsalda yasami tesvik etmek amaciyla yiyecekleri yumurtalari kendilerinin üretmesi için köylülere düsük fiyattan tavuk ve horoz temin ederek dagitti.

Karaman'da Kendi Yumurtalarini Üretmeleri Için Köylülere Tavuk Ve Horoz Dagitildi
Ziraat Odasi Yönetim Kurulu Baskani Mehmet Bayram, oda olarak kirsalda yasami tesvik etmek amaciyla, kendi yiyecekleri yumurtayi üretmeleri için köylülere böyle bir proje hazirladiklarini söyledi.

Bayram, “Bu projeyi yaparken köylülerimize asilari düzenli bir sekilde yapilmis ucuz bir fiyattan yumurta tavugu ve horoz temini yaptik. Proje köylülerimizden büyük ilgi var. Önümüzdeki günler dede hindi alimiyla ilgili bir çalismamiz olacak. Türkiye’de en büyük sikinti, kirsaldan sehirlere göç verilmesinden dolayi köylerdeki üretimin durarak bitmesidir. Suan köy bakkalinda satilan yumurtalar sehirden geliyor. Önceden sehirde yasayan vatandaslar yumurta almaya köylere giderdi. Biz yeniden kirsalda yasami tesvik etmek için, köylülerimize kendi yumurtasini ve kendi etini üretsin diye bu projeyi yaptik. Projede oldukça basarili oldu. Bugün temin ettigimiz 6 bin yumurta tavugunun dagitimi yapiliyor” dedi.

Önümüzdeki günlerde projenin devaminin gelecegini de belirten Bayram, odaya müracaat eden köylülere tavuk ve horozun tanesinin 150 liradan temin edilecegini sözlerine ekledi.

Tavuklarini alan köylüler ise projenin gayet güzel oldugunu söyleyerek, emegi geçenlere tesekkür etti.
Kaynak: İHA