Emlak Danismani Maltas'tan Kira Beyannamesi Vermeyenlere Uyari

BITLIS – Bitlis’in Tatvan ilçesinde emlak danismanligi yapan Murat Cihan Maltas, ev sahiplerini ilgilendiren kira beyannamesi hakkinda bilgilendirmelerde bulundu.

Emlak Danismani Maltas'tan Kira Beyannamesi Vermeyenlere Uyari
Gayrimenkul sahiplerini ilgilendiren kira beyannamesi ödemeleri basladi.

Türkiye’de kira geliri elde edenler, gelirin bir kismini Gelir Idaresi Baskanligi’na beyanda bulunmalari ve vergi ödemeleri gerekirken yilin ilk aylarinda gerçeklesen kira gelir vergisi hesaplamalari ilk önce konut kira gelirleri toplamindan istisnaya tabi olan kisimlar çikarilir. 1 ile 31 Mart tarihleri arasinda ev sahiplerinin vergi dairelerine kira beyannamesi ödemelerini yapmalarini gerektigini söyleyen Emlak Danismani Murat Cihan Maltas, emekli ve ev kadini vatandaslarin ise bu ödemelerden muaf tutuldugunu aktardi.

Gayrimenkul sahiplerinin kira beyannamesini ödememeleri durumunda ceza-i islemle karsilasacaklarini söyleyen Murat Cihan Maltas, “Bilindigi üzere Maliye Bakanligi yeni bir çalisma baslatti. Adina gayrimenkul olan ev sahiplerinin kirada olan evleri için kira beyannamelerinin 1 Mart itibariyle vergi dairelerine vermeleri gerekiyor. Mart ayi sonuna kadar vergi dairelerine veya bagli olduklari mal müdürlüklerine kira beyannamelerini vermeleri önem arz etmektedir. Aksi takdirde ceza-i islem ile karsilasmalari oldukça yüksektir. Bölgemizde de vergi daireleri, ev sahiplerine tebligatlar gönderdigini ögrendik. Bundan dolayi vatandaslarimiza önerimiz bir an önce kira beyannamelerinin vergi dairelerine vermeleri gerekmektedir. Ayrica emlak ve çevre temizlik vergilerinden, emekli olan vatandaslarimizin sadece adina bir adet en fazla 200 metrekarelik bir daire olmasi durumunda kendileri muaftir. Bu kanun ayni sekilde ev kadinlari içinde geçerlidir” dedi.

Kaynak: İHA