Okulda Gerçegi Aratmayan Deprem Tatbikati

Adana’nin Kozan ilçesinde deprem haftasi nedeniyle Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) tarafindan 100. Yil Sehit Serkan Agca Ilkögretim Okulunda yapilan deprem tatbikati gerçegini aratmadi.

Okulda Gerçegi Aratmayan Deprem Tatbikati
Ögrenciler siniflarda “çök, kapan, tutun” yaparken senaryo geregi depremde yaralanan ögrenciler ekipler tarafindan okuldan tahliye edildi.

Deprem haftasi nedeniyle Kozan ilçesinde 100. Yil Sehit Serkan Agca Ilkögretim Okulunda tatbikat yapildi. AKOM tarafindan yapilan tatbikatta önce sirenler çaldi ardindan ögrenciler senaryo geregi deprem bitene kadar siniflarda siralarin altina “çök, kapan, tutun” ile depremden kendilerini korumaya çalisti. Daha sonra senaryo geregi yaralanan ögrencilere saglik ekipleri ilk müdahaleyi yaparak sedyelerle AKOM ve CANKUR ekipleri ile birlikte okuldan tahliye edildi. Rol yapan ögrenciler ise gerçegi aratmadi. Deprem sonrasi okul bahçesinde güvenli alanlara alinan ögrenciler tatbikati basari ile tamamlarken kendilerini alkislarla ödüllendi.

Okul müdürü Davut Özkan yaptigi konusmada, "Okulda gerçeklestirilen deprem tatbikatinda en kisa sürede ögrencileri güvenli bölgeye toplamak için bu tatbikati gerçeklestirdik. Basarili bir tatbikat oldu tesekkürler" dedi.

AKOM Müdürü Ali Güven ögrencilere tesekkür ederek, "Deprem ilimizin ve ilçemizin gerçegi. Bununla ilgili depremi engelleyemeyiz ama egitimlerle zarari azaltabiliriz. Önce deprem aninda saglam bir nesnenin yaninda bekledik ardindan okulda hizli ve güvenli bir sekilde tahliye ettik. Basimizi tutmamiz merdivenlerde duvar kenarlarindan gitmeyerek ve sirayla güvenli alanlara geçtik. Itfaiye ve CANKUR ekiplerimizle yaralilarimizi enkaz altinda kalan çocuklarimizi kurtardik. Basarili bir tatbikat oldu hepinize tesekkürler" diye konustu.

Kaynak: İHA