Murat Kurum Açiklamasi 'Istanbul'umuzda 10 Yeni Engelsiz Yasam Merkezimizi Hizla Açacagiz'

Beyoglu’nda düzenlenen "Engelsiz Gönüller Iftar Sofrasi" programinda vatandaslarla bir araya gelen AK Parti IBB Baskan Adayi Murat Kurum, “Istanbul’umuzda 10 yeni engelsiz yasam merkezimizi hizla açacagiz. Mevcut merkezlerin niteliklerini de dünya standartlarina ulastiracagiz. Engelsiz sosyal yasam alanlari ve koordinasyon merkezlerinin sayisini da, çesidini de artiracagiz” dedi.

Murat Kurum Açiklamasi 'Istanbul'umuzda 10 Yeni Engelsiz Yasam Merkezimizi Hizla Açacagiz'
AK Parti Istanbul Büyüksehir Belediye (IBB) Baskan Adayi Murat Kurum, Beyoglu’ndaki Hasköy Kültür Sanat ve Gösteri Merkezi’nde düzenlenen Engelsiz Gönüller Iftar Sofrasi programinda vatandaslarla bir araya geldi. Kurum, programda Ramazan ayinin ilk iftarini engelli vatandaslar ve aileleriyle birlikte yapti. Ilgiyle karsilanan Kurum, vatandaslarla sohbet edip hatira fotografi da çektirdi.

“Hangi makamda olursak olalim ilk makamimizi asla unutmayacagiz”

Programda konusan IBB Baskan Adayi Kurum, “Ramazan demek birlik, beraberlik, dayanisma ve paylasma demektir. Onun da ötesinde Ramazan bereket demektir. Ramazan sabrin, sükrün, affin, bagislanmanin ve merhametin adidir. Bu yüzden hangi makamda olursak olalim ilk makamimizi asla unutmayacagiz. Adaletten, merhametten, yasamdan ve haklidan yanayiz. Biz Ramazan ayinda kendimiz için oldugu kadar ümmetin yetim evlatlari için de merhamet diliyoruz. Özellikle de zulümle, isgalle, savasla, açlikla mücadele eden kardeslerimiz için de merhamet diliyoruz. Gönül cografyamizda yara alan her bir bölgemiz için, her bir kardesimiz için Allah’tan yardim, kurtulus, baris ve huzur getirmesini temenni ediyorum. Bugün yüreklerimiz Filistin için, Gazze için çarpiyor. Bu mübarek Ramazan ayinda da insanligin kalbi, gözü, kulagi Gazze’de. Gazze ümmetin ve insanligin sesi, nefesi, cani, kani, yarasi, derdi olmus durumda. Bu Ramazan ayinda istiyoruz ki Gazze insanligin yarasi degil sevinci olsun. Istiyoruz ki, Gazze insanligin acisi degil, umudu olsun. Gazze’de hukuksuzluk dursun. Gazze’de acimasiz, insanlik disi saldirilar dursun. Abluka son bulsun. Ramazan ayinin Gazze basta olmak üzere tüm dünya mazlumlarina baris getirmesini, huzur getirmesini, hayirlar getirmesini yüce Rabbim’den niyaz ediyorum” dedi.



“Istanbul’umuzu hep birlikte dirençli hale getirecegiz”

“Istanbul’umuzu tüm dogal afetlere karsi koruyacagiz” diyen Kurum, sözlerini söyle sürdürdü:

“Biz her zaman 81 ilimize en güzel hizmetleri götürmenin gayretiyle çalistik. Gece gündüz demedik, milletimizin aci gününde, zor gününde, her aninda hep yaninda olduk. Iste asrin felaketinde 11 ilde üç ayda 180 bin konutun yapimini biz baslattik. Elâzig depreminin ardindan yaptigimiz konutlarla milletimize huzurlu ve güvenli bir yasami biz sunduk. Manavgat’ta tarihin en büyük felaketi sonrasi 1 yil geçmeden yaptigimiz yeni sicak yuvalari biz teslim ettik. Kastamonu’daki sel felaketinin ardindan Bozkurt’u kisa sürede yeniden biz ayaga kaldirdik. Izmir’de binlerce saglikli konutu vatandaslarimiza biz kazandirdik. Giresun’da sel felaketinin ardindan Dereli’yi adeta yeniden biz insa ettik. Biz yaptiklarimizla konusuyoruz, yapacaklarimizi anlatiyoruz. 81 ilde 350 bin konut dönüstürmüs, sadece Istanbul’da 170 bin afete dirençli yuvalar yapmis bir kardesiniz olarak ayni anlayisla 1 Nisan’da Istanbul’da kentsel dönüsümü baslatacagiz. 650 bin konut projemizi gereksiz görenlere ragmen biz Istanbullu hemsehrilerimizi yeni ve güvenli yuvalarina kavusturacagiz. Deprem basta olmak üzere Istanbul’umuzu tüm dogal afetlere karsi koruyacagiz. Istanbul’umuzu hep birlikte dirençli hale getirecegiz.”

“Istanbul Özel Egitim Kampüsü’nün insasina süratle baslayacagiz”

Engelliler için engelsiz seferberlik ilan edeceklerini belirten Kurum, “Istanbul’umuzda kentsel dönüsüm çalismalarimizi yürütürken yasam alanlarimizi tamamen engelli kardeslerimize uygun bir sekilde tasarliyoruz. Sizleri risksiz Istanbul’un yaninda engelsiz Istanbul’a, çilesiz Istanbul’a kavusturacagiz. Istanbul’da yasamak özellikle siz degerli kardeslerimiz için artik çileye, eziyete dönüstü. Kullandiginiz asansörler çalismiyor. Otobüslerdeki, metrobüslerdeki engelli rampalari açilmiyor. Metrolardaki yürüyen merdivenler bakimsizliktan dolayi çalismiyor. Kaldirimlarda engelli kardeslerimiz için ayrilan alanlar isgal edilmis durumda. Bu yüzden biz sizlere ugrastiran degil, ulastiran bir Istanbul vaat ediyoruz. 1 Nisan’dan itibaren engelli kardeslerimiz için ‘Engelsiz Seferberlik’ ilan edecegiz. Tüm Istanbullularin ellerini engelli kardeslerimizin mutlulugu için birlestirecegiz. Ise tesislesmeden baslayacagiz. Içerisinde okullarin, spor merkezinin, hobi bahçesinin, atölyenin ve inovasyon merkezinin oldugu Istanbul Özel Egitim Kampüsü’nün insasina süratle baslayacagiz. Burada çalisacak uzmanlarimiz 7 gün 24 saat engelli kardeslerimin hizmetkari olacak” seklinde konustu.



“Istanbul’umuzda 10 yeni engelsiz yasam merkezimizi hizla açacagiz”

Engelli vatandaslar için projelerini anlatmaya devam eden Murat Kurum, “Istanbul’umuzda 10 yeni engelsiz yasam merkezimizi hizla açacagiz. Mevcut merkezlerin niteliklerini de dünya standartlarina ulastiracagiz. Engelsiz sosyal yasam alanlari ve koordinasyon merkezlerinin sayisini da, çesidini de artiracagiz. Otizmli kardeslerimiz için egitim, bakim ve gelisim hizmetleri verecegiz. Iki otizm merkezini, Anadolu ve Avrupa yakasinda insa edecegiz. Engelli kardeslerim, sehrin her imkânindan esit bir sekilde faydalanacak. Bizim dönemimizde engelsiz sehir uygulamalari sehrin her yerine yayilacak. Istanbul erisilebilir bir sehir olacak. Akilli uygulamalarla engelli kardeslerimin sehirde çok rahat bir sekilde hareket etmesine imkân saglayacagiz. Yeni engelliler sehri artik Istanbul’un tüm ilçelerinde engelli kardeslerimizle uyum içerisinde bu hizmetler sunulacak. Engellilere evde bakim hizmeti kapsaminda verecegimiz egitimlerle uzmanlastirdigimiz kadrolarla hizmet edecegiz. Biz engelli kardeslerimizin her aninda hep yaninda olmaya devam edecegiz” ifadelerini kullandi.

Programa Murat Kurum’un yani sira Istanbul Milletvekili Serkan Bayram, Beyoglu Belediye Baskani Haydar Ali Yildiz, AK Parti Il Baskan Yardimcisi ve Sosyal Politikalar Baskani Mehmet Fatih Serdar, AK Parti Istanbul Engelliler Komisyonu Baskani Yusuf Demir ve çok sayida engelli vatandas ile aileleri katildi.

Kaynak: İHA