Itibar Suikastina Ugrayan Muhtar Adayinin 4 Saniyelik Görüntülü Görüsmesi 20 Bin Euroya Patliyordu

Hatay’da yaptigi görüntülü telefon görüsmesi sonrasi ekran fotografindaki yüzü cinsel içerikli fotograflarin üzerine montajlanan muhtar adayi Ismail Bayir, dolandiricilar tarafindan 20 bin euro istenerek itibar suikastina ugradi.

Itibar Suikastina Ugrayan Muhtar Adayinin 4 Saniyelik Görüntülü Görüsmesi 20 Bin Euroya Patliyordu
31 Mart yerel seçimlerine 1 ay gibi kisa bir süre kala muhtar ve belediye baskan adaylari çalismalarini araliksiz sürdürüyor. Hatay’in Antakya ilçesi Ürgen Pasa Mahallesi’nde yasayan Ismail Bayir da ömrünün geçtigi mahallesine hizmet için kollari sivadi. Yaptirdigi afislerde ve sosyal medya paylasimlarinda telefon numarasini paylasan Bayir, geçtigimiz günlerde gelen görüntülü telefon görüsmesiyle hayatinin sokunu yasadi. Bayir’in tanimadigi numarayla yaptigi 4 saniyelik görüntülü görüsmede ekran fotografi alindi ve cinsel içerikli fotograflarin üzerine montajlandi. Sosyal medya üzerinden fotograflarin paylasilmasiyla tehdit edilen Bayir’i arayan dolandiricilar, 20 bin euro para istediler. Dolandiricilarin tuzagina düsmeyen Bayir, dolandiricilarin ‘bittin, muhtar olamayacaksin bu gidisle’ mesajlari arasinda durumu polis ekipleriyle paylasti. Dolandiricilara para kaptirmadan yakayi kurtarmayi basaran Bayir, muhtar ve belediye baskan adaylarini bu tip dolandiriciliklara karsi uyardi.

“’Muhtar olamayacaksin, seni mahvedecegiz, hayatin mahvolacak’ ya da ’20 bin euro ödersen bu kayitlari silecegiz’ dediler”

Yaptigi telefon görüsmesi sonrasi sonra 20 bin euro istemek için dolandiricilarin kendisini aradigini ifade eden Bayir, “Ben konteynerimdeyken bir görüntülü arama geldi ve 3-4 saniye sürdü. Ekran fotografini kaydettiler ve bunu cinsel içerikli fotografin üzerine montajlamislar. Beni bununla tehdit etmeye basladilar. Bana ‘ya 20 bin euro ödersin ya da bunlari sosyal medyada yayinlariz’ dediler. ’Muhtar olamayacaksin, seni mahvedecegiz, hayatin mahvolacak’ ya da ’20 bin euro ödersen bu kayitlari silecegiz’ dediler. Ben buna istinaden ’tamam’ dedim, bu fotograflari yayinlamakla tehdit etmeye devam ettiler. Ben bunlari oyalama taktigi uygulayarak karakola gittim. Polis arkadaslar da yardimci oldular, herhangi bir para vermedim” dedi.

Yapilan dolandiricilik yöntemiyle vatandaslarin itibariyla oynanmak istedigine dikkat çeken Bayir, “Ben su anda muhtarliga adayim, bizim mahalle büyük bir mahalle. Taninan bir ailenin çocuguyum, kisiligimiz de bilinir. Beni bu sekilde vurmaya çalistilar. Benim böyle fotograflarimi montajlayip, santajla ve tehditle yildiracaklarini zannediyorlarsa yaniliyorlar. Bunu yapamayacaklar, güçleri yetmeyecek. Diger muhtar adayi arkadaslar da sakin bu tür aramalara itibar etmeyiniz. Buna çok dikkat ediniz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA