Fadiloglu Açiklamasi'Maaslara Yüzde 100 Zam'

Sehitkamil Belediyesi ile Hak-Is Konfederasyonuna bagli Hizmet-Is Sendikasi Gaziantep Subesi arasinda toplu is sözlesmesi imzalandi. Imza töreninde konusan Sehitkamil Belediye Baskani Ridvan Fadiloglu, “2023 Ocak ayinda aldigimiz maaslara yüzde 100 zam yapilarak en düsük 2 çocuklu çalisanin maasi 29 bin 300 TL oldu. Ikramiye ve bayram destekleriyle birlikte aylik ortalama 32 bin 800 TL oldu” dedi.

Fadiloglu Açiklamasi'Maaslara Yüzde 100 Zam'
Sehitkamil Belediyesi ile Hak-Is Konfederasyonuna bagli Hizmet-Is Sendikasi arasinda mutabakata varilan toplu is sözlesmesi, Sehitkamil Kültür ve Kongre Merkezi’nde imzalandi. Programa, Sehitkamil Belediye Baskani Ridvan Fadiloglu, AK Parti Sehitkamil Ilçe Baskani Mehmet Yilmaz, Sehitkamil Belediyesi Baskan Yardimcilari Murat Özgüler, Ceyda Gürsel, Fatih Ermeydan, Hak-Is Konfederasyonu ve Hizmet-Is Sendikasi Gaziantep Il Baskani Halil Ibrahim Tanriöver ve Sehitkamil Belediyesi çalisanlari katildi.

Yapilan konusmalarin ardindan toplu is sözlesmesi imzalandi. Sehitkamil Belediye Baskani Ridvan Fadiloglu ile Hak-Is Konfederasyonu ve Hizmet-Is Sendikasi Gaziantep Il Baskani Halil Ibrahim Tanriöver tarafindan imzalanan toplu is sözlesmesinin ardindan salonda büyük sevinç yasandi. Sehitkamil Belediyesi personelleri, Baskan Ridvan Fadiloglu’nu uzun süre ayakta alkisladi.

“Aylik 32 bin 800 TL oldu”

“Allah hepinizden razi olsun” diyerek konusmasina baslayan Sehitkamil Belediye Baskani Ridvan Fadiloglu, “Biz, vatandasimizin huzuruna gittigimizde istedigimiz bir sey var. Yalnizca bu cümleyi duymak, ’Allah sizden razi olsun’. Bizim bir basimiza bu isi yapma imkânimiz yok. Bu büyük ailenin ferdi olarak her kademedeki görev yapan arkadaslarimizin sayesinde bu duayi aliyoruz. Allah’a sükür göreve geldigimiz andan itibaren söylediginiz su cümleyi yeniden tekrarlamak istiyorum. Evet, hepimiz çolugumuzun, çocugumuzun, ailemizin rizkini kazanmak için bir yerlerde çalisiyoruz. Allah ne kismet ettiyse evimize onu götürüyoruz ama belediyecilik öyle bir sey ki hem parasini kazanip hem de duasini aldigimiz bir yer oldugu için ayricalikli bir yer olarak görüyoruz ve bunu hayatimizda da yasayarak görüyoruz. Buranin bereketini ben sahsen kendi bütçemde hissediyorum. Arkadaslar sizin de ayni minvalde hareket ettiginizi görüyorum. Bu görev yapmis oldugumuz süre içerisinde eger iz birakacak isler yapabilirsek ne mutlu bizlere. Esas dava bu. Bunun üzerinden hareket edersek, biz dogruyu buluruz arkadaslar. 2023 Ocak ayinda aldigimiz maaslara yüzde 100 zam yaparak en düsük 2 çocuklu çalisanin maasi 29 bin 300 TL oldu. Ikramiye ve bayram destekleriyle birlikte aylik ortalama 32 bin 800 TL oldu. Normalde toplu is sözlesmeleri 1 yilliktir. Yildan yila olur. Simdiden biz, bu sözlesmeye ek bir madde koyduk. 7. ayda direkt, dogrudan yüzde 12 buçuk zam uygulayacagiz. Hayirli ve ugurlu olsun” ifadelerini kullandi.

“Tarihi bir sözlesmeye imza atacagiz”

Programda konusan Hak-Is Konfederasyonu ve Hizmet-Is Sendikasi Gaziantep Il Baskani Halil Ibrahim Tanriöver ise, “Ülkemizin büyümesinde ve gelismesinde mihenk taslarindan biri olan degerli Gazi sehre ve ilçemize hizmet veren siz kiymetli üyelerimiz, sizler bu memleketin asil gizli kahramanlarisiniz. Kar yaginda sokakta sizler varsiniz, sokaklarimizi siz tertemiz edersiniz, parklarimizi siz güzellestirirsiniz. Afetlerde günlerce, uyumadan gerekirse caninizi tehlikeye atarak, cansiperane bir sekilde vatandaslarimiza siz umut olursunuz. Yaz, kis, gece, gündüz, yagmur, çamur, deprem, pandemi ayirt etmeksizin tüm zorluklara ragmen, cansiperane sizler çalisirsiniz ve bu sehre sizler hizmet edersiniz. Siz degerli emekçilerimizin bu degerli çalismalarina sahit olan birisi olarak, sizlere emeklerinizden dolayi tesekkür ediyorum. Kiymetli üyelerimiz, bu emeklerinizin karsiligini alacaginiz, bu noktaya gelmesi için yogun çaba harcadigimiz tarihi bir sözlesmeye imza atacagiz. Detaylarini birazdan kiymetli Baskanimizin açiklayacagi, yaptigimiz toplu is sözlesmesiyle sizlerin maddi ve idari haklarini korumaya ve daha da iyilestirmeye yönelik çalismalarimizla emsali nadir olan bir basariya daha imza attik. Siz degerli üyelerimizin bizlere gösterdigi teveccüh, bu sürece kadar yaptiklarimiz ve bu süreçten sonra yapacaklarimiz bizim için büyük bir güç kaynagidir. Imzalanan toplu is sözlesmemizin tüm emekçilerimize hayirli olmasini diliyor, bu mutlu günümüzde yanimizda olan ve toplu is sözlesmemizde emegi geçen basta kiymetli Belediye Baskanimiz olmak üzere herkese tesekkür ediyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA