Depremde Çöken Evini Tahtalarla Güçlendirdi

Malatya’da, Kahramanmaras merkezli depremlerde evi çöken Bülent Menge, tahtalarla güçlendirdigi evinde 6 kisilik ailesiyle birlikte yasamaya devam ediyor.

Depremde Çöken Evini Tahtalarla Güçlendirdi
6 Subat 2023’te meydana gelen Kahramanmaras merkezli depremlerden önemli ölçüde etkilenen illerden biri olan Malatya’da bin 200’ün üzerinde kisi hayatini kaybederken binlerce yapi da ya agir hasar aldi ya da yikildi. Yapi stokunun yüzde 90’i hasar gören Akçadag ilçesine bagli Baspinar Mahallesi’nde yasayan 54 yasindaki Bülent Menge ve ailesi de 6 Subat 2023’te saat 13.24’te meydana gelen 7,6 büyüklügündeki depreme evlerinde yakalandi. Menge ve ailesi, yikilan evin enkazinda kalmaktan son anda kurtuldu. Geçimlerini hayvancilik yaparak saglayan ve konteyner talebinde de bulunmayan aile, tahtalarla güçlendirdigi evlerinde yasamaya devam ediyor.

“Çökmesin diye agaçlarla güçlendirme yaptik”

Alt kismi mandira olarak kullanilan evde yapilan bir dizi tadilat sonrasi yasamaya devam ettiklerini belirten Bülent Menge, “6 Subat depremlerinde evim yikildi, agilimiz ise hasar aldi. Bes büyükbas hayvanim da telef oldu. Yikilan evimize daha sonra çökme olmasin diye agaçlarla güçlendirme yaptim. Yikilan evin yan tarafina ise tek odali da olsa bir ev insa ederek bölgede yasamaya devam ediyoruz. Iki kisi burada geçirdik. Geçimimize sagladigimiz hayvancigi sürdürmek için devletimizde destek istiyoruz. Yapacagimiz baska bir sey bulunmuyor“ diye konustu.

Kaynak: İHA