BBP'de Baklan'in Ardindan Bozkurt'un Da Adayi Düsürüldü

DENIZLI – Denizli’nin Baklan ilçesinin ardindan Bozkurt’ta da AK Parti’den temayül yoklamasina katildigi ortaya çikan BBP Baskan Adayi Hamdi Cin’in de adayligi YSK tarafindan düsürüldü.

BBP'de Baklan'in Ardindan Bozkurt'un Da Adayi Düsürüldü


AK Parti Bozkurt Ilçe Teskilati tarafindan düzenlenen temayül yoklamasina katilan isimlerden olan Hamdi Cin, aday gösterilmeyince partisinden istifa ederek BBP Baklan Belediye Baskan Adayi oldu. AK Parti Baklan Ilçe Baskanligi, Baklan Ilçe Seçim Kurulu’na bu adaylikla ilgili olarak itirazda bulundu. Ilçe Seçim Kurulu, bu itirazi hakli bulunca, BBP konuyu Il Seçim Kurulu’na tasidi. AK Parti’nin itirazini ret eden Il Seçim Kurulu, Hamdi Cin’in adayliginin geçerli olduguna hükmetti.

Yasanan bu gelismenin ardindan AK Parti’nin talebi üzerine durumu degerlendiren Yüksek Seçim Kurulu, Hamdi Cin’in adayligini düsürdü. YSK, Il Seçim Kurulu’nun kararini ‘tam kanunsuzluk’ gerekçesi ile kaldirarak Altuntas’in adayliginin düsürülmesi yönünde karar verdi.

YSK, benzer bir itirazin bulundugu Baklan ilçesinde de BBP Belediye Baskan Adayi Nasuh Alrintas’in adayligini düsürmüstü.
Kaynak: İHA